• Thomas Verbogt

  op Longlist BookSpot Literatuurprijs!

  Hoera! Hoe alles moest beginnen van Thomas Verbogt staat op de longlist van de BookSpot Literatuurprijs! De shortlist wordt bekendgemaakt op 24 september.

 • Hoera!

  Vegan smaaksouvenirs genomineerd voor de Vegan Awards 2018

  Goed nieuws! Vegan smaaksouvenirs van Jolijn Pelgrum & Sjoerd Schotten is genomineerd voor de Vegan Awards 2018, categorie Beste Vegan Kookboek! Er kan tot maandag 24 september gestemd worden via www.veganawards.nl. De Vegan Awards worden uitgereikt op zondag 28 oktober in Utrecht.

 • 'President vermist' vanaf nu verkrijgbaar!

  'President vermist':

  de thriller die alleen een president kon schrijven!

  De president wordt vermist. De wereld is in shock. De reden van zijn verdwijning is veel erger dan je je kunt voorstellen. Met details die alleen een president kan weten en suspense die alleen de meest succesvolle thrillerauteur ter wereld kan leveren.

  Bekijk hier de boektrailer waarin Bill Clinton en James Patterson vertellen waarom je dit boek moet lezen.

  Lees meer
 • Aanbiedingsbrochure

  Najaar 2018

  Vol trots presenteren wij onze najaarsaanbieding 2018. Bekijk de brochure hier.

  Lees meer
 • https://www.nieuwamsterdam.nl/INTERSHOP/web/WFS/shop-una_nl-Site/nl_NL/-/EUR/ViewNieuws-Start?PageletId=cmp_20160219_132719&Tijd=&Datum=&ProductSKU

  Stagiairs gezocht!

  Kom jij stagelopen bij Nieuw Amsterdam?

  Wij zijn vanaf 1 februari 2019 op zoek naar een stagiair op de PR- & Marketingafdeling.

  Lees meer
 • Nieuw Amsterdam verwerft rechten nieuwe titel van bestsellerauteur

  Daniel Kahneman

  Na een verhitte veiling tussen zes vooraanstaande Nederlandse uitgeverijen verwierf Nieuw Amsterdam vandaag de rechten van Noise, de nieuwe titel van Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman, Oliver Sibony en Cass R. Sunstein. Kahneman’s Thinking, Fast and Slow (Ons feilbare denken) is een wereldwijde bestseller.

 • Kristen Roupenian

  ‘Cat Person’-sensatie naar Nieuw Amsterdam

  Het korte verhaal ‘Cat Person’ uit The New Yorker werd binnen een paar dagen het meest gelezen en gedeelde verhaal van 2017. Nieuw Amsterdam geeft de verhalenbundel en de roman van Kristen Roupenian uit in Nederland. De verhalenbundel verschijnt in februari 2019.

 • Bestsellers
 • Zojuist verschenen
De paradox van geluk  

€ 24,99

Vooruitgang  

€ 12,50

Dansende beren  

€ 19,99

De Tovenaar en de Profeet  

€ 39,99

Cheesecake  

€ 20,00

Blindganger  

€ 19,99

De waarde van alles  

€ 27,99

De vrolijke verrader  

€ 19,99

shop-una_nl:/gouden_ganzenveer_2.jpg
Per 1 december 2015 is Uitgeverij Nieuw Amsterdam begunstiger van De Gouden Ganzenveer. De Gouden Ganzenveer is een jaarlijkse culturele prijs. Een persoon of instituut ontvangt deze prestigieuze prijs vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal.

Over Nieuw Amsterdam

Onze missie is het uitgeven van mooie, kwalitatief hoogwaardige, culturele, literair verantwoorde en goed verkoopbare uitgaven.

Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam bestaat uit Bas Lubberhuizen, Fontaine Uitgevers, Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek en richt zich op de serieuze publieksmarkt. Wil je meer weten, klik dan op een van de onderstaande logo's.