• Hoera!

  Vegan smaaksouvenirs genomineerd voor de Vegan Awards 2018

  Goed nieuws! Vegan smaaksouvenirs van Jolijn Pelgrum & Sjoerd Schotten is genomineerd voor de Vegan Awards 2018, categorie Beste Vegan Kookboek! Er kan tot maandag 24 september gestemd worden via www.veganawards.nl. De Vegan Awards worden uitgereikt op zondag 28 oktober in Utrecht.

 • 'President vermist' vanaf nu verkrijgbaar!

  'President vermist':

  de thriller die alleen een president kon schrijven!

  De president wordt vermist. De wereld is in shock. De reden van zijn verdwijning is veel erger dan je je kunt voorstellen. Met details die alleen een president kan weten en suspense die alleen de meest succesvolle thrillerauteur ter wereld kan leveren.

  Bekijk hier de boektrailer waarin Bill Clinton en James Patterson vertellen waarom je dit boek moet lezen.

  Lees meer
 • Aanbiedingsbrochure

  Najaar 2018

  Vol trots presenteren wij onze najaarsaanbieding 2018. Bekijk de brochure hier.

  Lees meer
 • https://www.nieuwamsterdam.nl/INTERSHOP/web/WFS/shop-una_nl-Site/nl_NL/-/EUR/ViewNieuws-Start?PageletId=cmp_20160219_132719&Tijd=&Datum=&ProductSKU

  Stagiairs gezocht!

  Kom jij stagelopen bij Nieuw Amsterdam?

  Wij zijn vanaf 1 februari 2019 op zoek naar een stagiair op de PR- & Marketingafdeling.

  Lees meer
 • Nieuw Amsterdam verwerft rechten nieuwe titel van bestsellerauteur

  Daniel Kahneman

  Na een verhitte veiling tussen zes vooraanstaande Nederlandse uitgeverijen verwierf Nieuw Amsterdam vandaag de rechten van Noise, de nieuwe titel van Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman, Oliver Sibony en Cass R. Sunstein. Kahneman’s Thinking, Fast and Slow (Ons feilbare denken) is een wereldwijde bestseller.

 • Kristen Roupenian

  ‘Cat Person’-sensatie naar Nieuw Amsterdam

  Het korte verhaal ‘Cat Person’ uit The New Yorker werd binnen een paar dagen het meest gelezen en gedeelde verhaal van 2017. Nieuw Amsterdam geeft de verhalenbundel en de roman van Kristen Roupenian uit in Nederland. De verhalenbundel verschijnt in februari 2019.

 • Bestsellers
 • Zojuist verschenen
Een zelfgekozen einde  

€ 24,99

De Romanovs  

€ 30,00

Hoe alles moest beginnen  

€ 12,50

Dit is de hond  

€ 12,50

De gezonde Bourgondiër  

€ 22,99

Zo train je je kat  

€ 12,50

Je moet (bijna) niks  

€ 18,99

Dansende beren  

€ 19,99

Julian Baggini op Brainwash Festival

Datum:
Tijd:
Locatie: Nes, Amsterdam

Julian Baggini zal aanwezig zijn op Brainwash Festival, dat van 20 t/m 27 oktober plaatsvindt in Amsterdam. Baggini is auteur van Deugden van de tafel en Herwonnen vrijheid. In 2019 verschijnt Hoe de wereld denkt bij Nieuw Amsterdam.

Baggini - oprichter van The Philosophers' Magazine - stelt ons gerust: de waarheid bestaat! In een tijd waarin we overspoeld worden door nepnieuws en politici glashard feiten ontkennen, toont Baggini ons verschillende bronnen van waarheid. De Britse filosoof wapent ons tegen de opkomst van social media als nieuwsbron en het groeiende wantrouwen tegen feiten. Een betoog voor iedereen die klaar is met post-truth, alternative facts en fake news.

Klik hier voor meer informatie.

Joke Boon proeverij in het Grand Theatre Breda

Datum:
Tijd:
Locatie: Grand Theatre Van Coothplein 17B Breda

Het Grand Theatre in Breda organiseert op 26 oktober van 18:30 tot 22:00 een leuke proeverij met 6 gerechtjes uit Joke Boon's kookboek Koken met kleuren. Joke zal zelf ook aanwezig zijn om over haar boek te vertellen en signeren! 

Klik hier voor meer informatie en tickets, of bezoek de evenementenpagina van het Grand Theatre.

Agenda

shop-una_nl:/gouden_ganzenveer_2.jpg
Per 1 december 2015 is Uitgeverij Nieuw Amsterdam begunstiger van De Gouden Ganzenveer. De Gouden Ganzenveer is een jaarlijkse culturele prijs. Een persoon of instituut ontvangt deze prestigieuze prijs vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal.

Over Nieuw Amsterdam

Onze missie is het uitgeven van mooie, kwalitatief hoogwaardige, culturele, literair verantwoorde en goed verkoopbare uitgaven.

Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam bestaat uit Bas Lubberhuizen, Fontaine Uitgevers, Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek en richt zich op de serieuze publieksmarkt. Wil je meer weten, klik dan op een van de onderstaande logo's.