Nieuwsoverzicht

Gezocht: stagiair PR & Marketing

Vanaf augustus/september 2018 zijn wij op zoek naar een PR & Marketing stagiair(e).

Gezocht: stagiair PR & Marketing

Vanaf augustus/september 2018 zijn wij op zoek naar een PR & Marketing stagiair(e).

Discussietips bij Francis Spufford - Gouden bergen

Bekijk hier een aantal discussietips bij het lezen van Gouden bergen van Francis Spufford.
Een zachte hand

Discussietips bij Leïla Slimani - Een zachte hand

Bekijk hier een aantal discussietips bij het lezen van Een zachte hand van Leïla Slimani.
Hoe alles moest beginnen

Discussietips bij Thomas Verbogt - Hoe alles moest beginnen

Bekijk hier een aantal discussietips bij het lezen van Hoe alles moest beginnen van Thomas Verbogt.
Nieuw Amsterdam verwerft rechten 'The President is Missing' door president Bill Clinton en James Patterson

Nieuw Amsterdam verwerft rechten 'The President is Missing' door president Bill Clinton en James Patterson

Uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft de vertaalrechten verworven van The President is Missing door president Bill Clinton en bestsellerauteur James Patterson.
Stage vacatures

Stage vacatures

Wij zijn per direct op zoek naar een stagiair op de PR- & Marketingafdeling.
Lovende recensies over 'Keukenmythes'

Lovende recensies over 'Keukenmythes'

Prachtige recensies over Keukenmythes van Chris van Zutphen
'Een klein leven' is genomineerd voor een Hebban Award!

'Een klein leven' is genomineerd voor een Hebban Award!

Een klein leven van Hanya Yanagihara is genomineerd voor een Hebban Award in de categorie 'Beste roman'! Stem nu op deze aangrijpende roman.
Discussietips bij Kurt Palka - De pianobouwer

Discussietips bij Kurt Palka - De pianobouwer

De pianobouwer is een must-read voor fans van De oorlogsbruid, Tatiana de Rosnay’s Haar naam was Sarah en van De Wertheims. Palka mengt op weergaloze wijze de grote thema’s van liefde, verraad, trouw, jaloezie en wraak met een schitterend vrouwenleven, zodat je diep onder de indruk achterblij...

Silvia Tennenbaum (1929-2016)

Het verdrietige bericht heeft ons bereikt dat onze auteur Silvia Tennenbaum is overleden.

Twee nominaties voor Nieuw Amsterdam: David Mitchell en Larry Tremblay

Een klein leven DWWD Boek van de Maand 

Een klein leven van Hanya Yanagihara is op 26 april door het boekenpanel van De Wereld Draait Door tot Boek van de Maand gekozen. Jan Verhagen van boekhandel Van Piere in Eindhoven, Wouter Cajot van ’t Stad Leest in Antwerpen, Veronie Snijder-Kramer van boekhandel Kramer in Winterswijk en Grietje Braaksma van ...
Johan Cruijff - Mijn verhaal

Johan Cruijff - Mijn verhaal

Johan Cruijff - Mijn verhaal verschijnt wereldwijd op 6 oktober. De langverwachte autobiografie van Johan Cruijff zal het complete verhaal vertellen over Cruijffs ongeëvenaarde carrière, zijn leven en de filosofie waarmee hij zijn spel vormgaf en generaties spelers, trainers en supporters beïnvloedde.

Discussietips bij Thomas Verbogt – Als de winter voorbij is

Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo’n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg. He...

Juryrapport Brusseprijs over De bekentenis

De jury van de Brusseprijs beoordeelde De bekentenis. Hoe de handel in derivaten Vestia aan de afgrond bracht van Tjerk Gualthérie van Weezel met het onderstaande rapport.

Stem hier voor Alex van der Hulst

Draag nooit een gele trui van Alex van der Hulst is genomineerd voor Helden Sportboek van het Jaar 2016, dé publieksprijs voor het beste sportboek van het jaar.

Thomas Verbogt op shortlist Libris Literatuurprijs 2016

Als de winter voorbij is staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2016. De prijs wordt uitgereikt op 9 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam.
Johan Cruijff (1947-2016)

Johan Cruijff (1947-2016)

De directie en medewerkers van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam hebben met grote verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van Johan Cruijff. Een van de grootste voetballers aller tijden is heengegaan na een felle strijd tegen kanker.

Napraatavonden over Een klein leven

Iedereen valt stil na het lezen van Een klein leven. Wil je je ervaringen delen? Je bent niet de enige! De napraatavonden naar aanleiding van het boek worden via deze pagina bekend gemaakt.

Leesclubvragen bij Hanya Yanagihara – Een klein leven

Een klein leven is een boek voor discussie. Iedereen die het leest heeft er een mening over. Sterk voor of tegen, maar het laat je in ieder geval nooit koud. Je kunt je helemaal verliezen in het leven van de vier mannen, maar misschien ben jij een van de lezers die vooral smullen van de details en verwijzingen...

Een klein leven door Hanya Yanagihara

Een klein leven van Hanya Yanagihara is de wereld aan het veroveren. Op dinsdag 19 april is het boek in Nederland verschenen.

Kristina Sandberg bezoekt Nederland

Kristina Sandberg, auteur van Leven tot elke prijs, brengt een bezoek aan Nederland en zal in verschillende boekhandels optreden.

Andrew Solomon bij DWDD's 'Hier is... Adriaan van Dis'

Op donderdag 10 maart, aan de vooravond van het Boekenbal en daarmee vlak voor de start van de Boekenweek, maakt DWDD plaats voor Adriaan van Dis. Op verzoek van DWDD laat Van Dis zijn vermaarde boekenprogramma Hier is... Adriaan van Dis herleven. Auteur Andrew Solomon is te gast om te praten...
Onze zomercatalogus 2016 is uit!

Onze zomercatalogus 2016 is uit!

Onze aanbiedingsbrochure met de boeken die aankomende zomer verschijnen is nu online te bekijken.

Drie Nieuw Amsterdam-kookboeken genomineerd voor Gourmand Cookbook Awards

Dit jaar zijn maar liefst drie kookboeken van Nieuw Amsterdam genomineerd voor de Gourmand Cookbook Awards 2016, een prestigieuze internationale kookboekenprijs.
Nieuw Amsterdam verwerft Nederlandse rechten autobiografie van Johan Cruijff

Nieuw Amsterdam verwerft Nederlandse rechten autobiografie van Johan Cruijff

De Nederlandse rechten op de autobiografie van Johan Cruijff, My Turn, zijn verkocht aan Uitgeverij Nieuw Amsterdam, zo is door het Johan Cruyff Management bekend gemaakt. De autobiografie zal de hele carrière van Cruijff omvatten en verschijnt in de herfst van 2016.

Nieuw Amsterdam neemt Fontaine Uitgevers over

Fontaine Uitgevers voegt zich bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Hierdoor kan de uitgeverij, van onder meer de kookboeken van Yvette van Boven en Yotam Ottolenghi, ook na de terugtreding van één van de eigenaars haar activiteiten in de huidige vorm en met dezelfde medewerkers voortzetten. Met deze overname beoogt Nieuw Am...

San Bos wint prijs voor het beste korte verhaal

De Nieuw Proza Prijs Venlo is dit jaar gewonnen door San Bos. Zij schreef in 2014 volgens de jury het beste korte verhaal in de literaire tijdschriften in Nederland en Vlaanderen. Haar winnende verhaal 'Klein Naturalis' verscheen in het tijdschrift Ballustrada en is opgenomen in haar debuutbundel Je moet wat, dat recen...