23 Dingen Die Ze Je Niet Vertellen Over Het Kapitalisme

Ha-Joon Chang • Paperback

€ 19,95

2 - 3 Werkdagen

Bestellen

23 Dingen Die Ze Je Niet Vertellen Over Het Kapitalisme is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Er zijn misschien wat nadelen aan verbonden, maar er is eigenlijk geen alternatief voor de vrijemarkteconomie. We worden er toch ook allemaal beter van? Fout. Ha-Joon Chang, een van de meest gerespecteerde economen ter wereld, maakt in dit boek korte metten met de grootste mythes over de economie in het algemeen en het vrijemarktdenken in het bijzonder. Niet iedereen wordt rijker van marktwerking, duurbetaalde managers leveren niet per se betere prestaties en we leven niet in een postindustriële economie. Chang weet elk idee dat wij over economie hebben op z’n kop te zetten.
23 dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme, boordevol informatie over geld, gelijkheid, vrijheid en hebzucht, laat zien dat de vrije markt veel verliezers kent en vaak leidt tot een inefficiënte manier van economie bedrijven.

In dit prikkelende boek legt de auteur, die in de traditie staat van John Kenneth Galbraith and Joseph Stiglitz, uit hoe de economie echt werkt en waarom verstandig overheidsbeleid meestal tot betere resultaten leidt dan pure marktwerking.

  - De Volkskrant

Dit boek in de pers

Laat de vrije markt zijn werk doen, dan komt alles goed. Onzin, vindt de Koreaanse econoom Ha-Joon Chang. En dus maakt hij gehakt van die denkwijze. (...) Met gezond verstand, duidelijke voorbeelden en logisch redeneren maakt hij zijn kritiek aannemelijk. En dat maakt het boek een leesbare inleiding in de economie.  
Quest  

Fantastisch (…) uitstekende research, brede blik en prachtig geschreven.  
The Guardian  

Hij (Chang) heeft [...] een feilloos oog voor de zwakke plekken in het neoliberale harnas en prikt daar graag en dikwijls geestig doorheen.  
Trouw  

Ha-Joon Chang heeft een bijsluiter geschreven voor het kapitalisme.  
De Volkskrant  

Zijn recente boek leest als een lange aanklacht tegen de excessen van het vrije marktdenken.  
NRC  


Details:

Auteur(s)Ha-Joon Chang
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Ed Lof
ISBN9789046809310
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 140 x 28 mm.
Gewicht464 gr.

Recent bekeken producten