Atlas van het hiernamaals

Guido Derksen, Jop Mijwaard, Martin van Mousch • Hardcover

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het hiernamaals voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid in kaart gebracht

Sinds het ontstaan van de beschaving heeft de mens zich uiteenlopende voorstellingen gemaakt van het hiernamaals. In deze unieke atlas komen ze op bijzondere wijze aan bod. Vijfduizend jaar cultuurgeschiedenis voert van de Mesopotamische onderwereld langs het oud-Egyptische dodenrijk Duat naar het islamitische hiernamaals, van de boeddhistische hellen langs de eilanden van Sint-Brandaan naar het hemelse Jeruzalem, van de helleput en louteringsberg van Dante naar de antropocentrische beelden van de Renaissance, van het hiernamaals van reformatie en contrareformatie langs het vooruitgangsdenken van de negentiende eeuw naar de hedendaagse hemel en hel.
De Geïllustreerde Atlas van het Hiernamaals brengt al deze visies en opvattingen van de andere wereld letterlijk in kaart. De kaarten, voorzien van begeleidende én geïllustreerde teksten en een cultuurhistorische inleiding, vormen tezamen een kijk- en leesboek over het hiernamaals zoals nog nooit eerder is verschenen.

Dit boek in de pers

In de Geïllustreerde atlas van het Hiernamaals hebben Guido Derksen en Martin Mousch de vele religieuze voorstellingen van de hellen en hemels op de wereld zorgvuldig in kaart gebracht.’ NRC Handelsblad ‘Een even leerzaam als vermakelijk lees- en bladerboek, waarin met name de landkaarten van de diverse dodenrijken de aandacht trekken. […] De ware gelovige hunkerde naar het moment waarop hij tot hoger heerlijkheid zou worden bevorderd. Al is het wachten nu nog op een tomtom-versie, met deze atlas kan hij in elk geval al aardig goed voorbereid op reis.  
De Volkskrant  

Een fascinerend boek […] Omdat de auteurs er een lichtvoetige saus overheen gieten […] blijft het allemaal erg leesbaar. Mooi geïllustreerd met o.a. vermakelijke kaarten, die de diverse hellen en hemelen naar deze atlas verhalen.  
De Telegraaf  

Fraai geïllustreerd boekwerk […] In toegankelijke schrijfstijl bieden de makers een kijkje in de keuken van het hiernamaals zoals de mens die in de afgelopen millennia heeft bedacht en verbeeld. […] Het heeft iets ontroerends, om al deze sprookjes bij elkaar te zien. […] Opmerkelijk is hoe vaak het ene hiernamaals lijkt op het hiernamaals van het andere volk, maar zulke verbanden worden adequaat uitgelegd. […] Naast de illustraties van deze rijke cultuurgeschiedenis die voor deze atlas zijn verzameld, zijn de hiernamaalsen zelf door kaartenmaker Jop Mijwaard uitgetekend, wat de atlas een bijna speels aandoende bijklank geeft. […] Een intrigerend en toegankelijk boek voor op de koffiediktafel.  
Nu.nl  

Een mooi bladerboek, rijk geïllustreerd […] De makers van de atlas maken op een aantrekkelijke manier inzichtelijk hoe er in vijfduizend jaar over het voortbestaan na de dood is gedacht.  
Leeuwarder Courant  

In tekst en beeld worden de verschillende opvattingen over hemel en hel uitgelegd, waarbij grafisch leuke dingen gebeuren. Onze favorieten: de metrokaart van Hemel en Hel (overstappen bij Gare du Mort) en het Chinese papiergeld dat bij begrafenissen wordt meegeven.  
De Pers  

Al met al is het een origineel, boeiend en informatief boek.  
Reformatorisch Dagblad  

Dit toegankelijk geschreven boek schetst ook een helder beeld van de menselijke psychologische gesteldheid dwars door eeuwen, culturen en wereldgodsdiensten heen.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  


Details:

Auteur(s)Guido Derksen, Jop Mijwaard, Martin van Mousch
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046814789
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
Afmetingen274 x 205 x 25 mm.
Gewicht1106 gr.

Recent bekeken producten