Bernard Hinault. De renner - Zijn tegenstander - Zijn opvolgers

William Fotheringham • Paperback

€ 21,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Bernard Hinault. De renner - Zijn tegenstander - Zijn opvolgers is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bernard Hinault
De renner - Zijn tegenstanders - Zijn opvolgers
De definitieve biografie van Frankrijks beste coureur, geschreven door de auteur van de bestseller Merckx, Half Man, Half Bike

Bernard Hinault is een van 's werelds beste wielrenners aller tijden. Hij won de Tour de France vijf maal. De wereldkampioen van 1980 won maar liefst zes klassiekers en is tot op de dag van vandaag de laatste Franse winnaar van de Tour. Die zege markeert een kantelpunt van dominantie naar een periode van mislukte Franse triomf. Hinault is misschien ook wel de laatste kampioen van de oude stempel: sterk op alle terreinen en in alle koersen dominant en aanvallend. Ondanks zijn eenvoudige komaf kon hij door zijn presteren uitgroeien tot een icoon en ambassadeur van de mondiale wielersport. Hij verschool zich nooit in wedstrijden of daarbuiten, leverde legendarische gevechten met Greg LeMond, Joop Zoetemelk en Laurent Fignon.

In Bernard Hinault. De renner - Zijn tegenstanders - Zijn opvolgers lukt het William Fotheringham het fascinerende karakter van Hinault te doorgronden en onderzoekt hij waarom de Franse natie nog altijd op zoek is naar de ware opvolger van deze kampioen.

Details:

TitelBernard Hinault. De renner - Zijn tegenstander - Zijn opvolgers
Auteur(s)William Fotheringham
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Aad Janssen, Joost Corver
ISBN9789046819593
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Tags20150611
Afmetingen231 x 149 x 24 mm.
Gewicht462 gr.