Christendom Is Zo Gek Nog Niet

Dinesh d'souza • Paperback

€ 22,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Christendom Is Zo Gek Nog Niet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Heeft het christendom gelijk? Kan een intelligent, goed opgeleid mens werkelijk geloven wat de Bijbel zegt? Of hebben atheïsten het bij het rechte eind? Is het christendom door de wetenschap weerlegd, met zijn heilzame pretenties voor joker gezet en als morele gids terecht in diskrediet gebracht? Dinesh D'Souza benadert het christendom met een sceptische blik, maar geeft sceptici van hetzelfde laken een pak. Het resultaat is een boek dat vraagtekens zet bij de idee"n van twijfelaars en gelovigen, maar er geen twijfel over laat bestaan dat het christendom, alles welbeschouwd, zo gek nog niet is. D'Souza legt uit ¥ waarom het christendom een betere verklaring voor het universum en onze oorsprong heeft dan het atheïsme; ¥ waarom christendom en wetenschap samengaan, maar wetenschap en atheïsme misschien niet; ¥ waarom verhalen over de zonden van de christenheid ¿ de kruistochten, de inquisitie ¿ zwaar overdreven zijn; ¥ waarom de evolutieleer het christendom niet bedreigt; ¥ waarom de oerknaltheorie athe_sten niet lekker zit; ¥ waarom juist het christendom de mens een vrije wil garandeert; ¥ waarom de westerse beschaving ¿ en alles wat we daar waardevol aan vinden ¿ niet los verkrijgbaar is, zonder het christendom dat aan de wieg ervan stond. Kritisch antwoord op de golf van atheïstische boeken D'Souza is een ideale gids voor zoekers, een sparringpartner voor sceptici en een betrouwbare mentor voor gelovigen die voor hun overtuigingen willen opkomen. Prikkelend, uitdagend en verhelderend. 'In reactie op de hedendaagse stortvloed van atheïstische manifesten biedt Dinesh D'Souza precies de goede balsem voor gekwelde zielen. Met gebruik van historische, filosofische, theologische en wetenschappelijke argumenten¿ ja, ook wetenschappelijke!¿ bouwt hij een sterk en meeslepend pleidooi op voor het geloof in een liefhebbende God. Wie op zoek is naar de waarheid over God, het universum en de zin van het leven, is bij hem aan een goed adres.' Francis Collins, medicus en geneticus, tot augustus 2008 hoofd van het Amerikaanse Human Genome Project (Menselijk Genoom¿Project).

Dit boek in de pers

'Christenen die in twee werelden leven, worden door D'Souza in verlegenheid gebracht. Ze zijn in het defensief gedreven door het ongeloof, dat welbeschouwd onheus, neerdrukkend en dogmatisch is. D'Souza reikt hun de moker aan om de muur tussen beide werelden te slechten. Door de spitse intelligentie van D'Souza en de voortreffelijke vertaling van Jaap de Berg is dat niet alleen een slopende, maar ook een zeer plezierige bezigheid.  
Nederlands Dagblad  

Goed is zijn kritiek op het door Dawkins en Weinberg veelvuldig gesignaleerde causale verband tussen religie en bloedvergieten.  
De Volkskrant  


Details:

Auteur(s)Dinesh d'souza
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Jaap de Berg
ISBN9789046805718
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 140 x 38 mm.
Gewicht644 gr.

Recent bekeken producten