De geopolitiek van emotie

Dominique Moïsi • Paperback

€ 19,99

Tijdelijk niet voorradig

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dominique Moïsi liet in 2009 met De geopolitiek van emotie zien waarom sommige culturen eerder met elkaar in botsing komen dan andere. Hij diagnosticeerde angst bij het Westen, vernedering bij de Arabisch-islamitische wereld en hoop in Azië. Zijn onconventionele analyse van wereldproblemen vanuit emoties was een groot, mondiaal succes. Het boek is in 27 talen verschenen.
In 2015 is het eigenlijk nog interessanter om De geopolitiek van emotie te lezen. De lezer kan controleren of Moïsi's voorspellingen voor Europa, de Arabische wereld en Azië zijn uitgekomen en wordt aan het denken gezet over de oorzaken van de huidige politieke ontwikkelingen. Het boek is geactualiseerd met een voorwoord dat Moïsi na de aanslagen in Parijs schreef.

De Fransman Dominique Moïsi (1946) is mede-oprichter van het IFRI, het Franse Instituut voor Internationale betrekkingen. Hij is als hoogleraar verbonden aan Harvard University en doceert aan het College of Europe in het Poolse Natolin. Hij behoort tot 's werelds meest vooraanstaande geopolitieke denkers en is een veel gevraagd internationaal commentator.

'De geopolitiek van emotie is een boekje om te herlezen, nu je tegelijkertijd moet nadenken over aanslagen in Parijs, oorlog in Syrië en Irak en de gewelddadige verbrokkeling van Oekraïne.' René Moerland in NRC Handelsblad

'De scenario's zijn boeiend, prikkelen de fantasie, verstoren vaste denkpatronen.' Wim Bossema in de Volkskrant

'Een toegankelijke, verfrissende en voor één keer zelfs optimistische analyse van een veranderende wereld, waarin ons (over)leven mede wordt bepaald door een begrip dat niet voorkomt in diplomatieke handboeken: emotie.' Hans Muys in De Morgen

Dit boek in de pers

De geopolitiek van emotie is een boekje om te herlezen, nu je tegelijkertijd moet nadenken over aanslagen in Parijs, oorlog in Syrië en Irak en de gewelddadige verbrokkeling van Oekraïne.  
NRC  

De scenario’s zijn boeiend, prikkelen de fantasie, verstoren vaste denkpatronen.  
De Volkskrant  

Een toegankelijke, verfrissende en voor één keer zelfs optimistische analyse van een veranderende wereld, waarin ons (over)leven mede wordt bepaald door een begrip dat niet voorkomt in diplomatieke handboeken: emotie.  
De Morgen  

De geopolitiek van emotie is een boekje om te herlezen, nu je tegelijkertijd moet nadenken over aanslagen in Parijs, oorlog in Syrië en Irak en de gewelddadige verbrokkeling van Oekraïne.  
NRC HANDELSBLAD  


Details:

TitelDe geopolitiek van emotie
Auteur(s)Dominique Moïsi
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Hans E. van Riemsdijk
ISBN9789046819470
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 135 x 22 mm.
Gewicht341 gr.