De grootste truc aller tijden

Theodor Holman • Paperback

€ 14,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De grootste truc aller tijden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een familiegeschiedenis Een Nederlands-Indisch kleinood Tijdens zijn Japanse krijgsgevangenschap in Indië amuseerde vader de gevangenen met zijn goocheltrucs, zij zagen het als een lichtpuntje. Na de oorlog probeert hij in Nederland beroepsgoochelaar te worden. Maar vindt geen emplooi. Hij vestigt zich als bedenker van goocheltrucs, als 'illusionistenmaker'. De zoon heeft met zijn moeder ook in Indië in een Japans kamp gezeten. Als het gezin in Nederland weer bij elkaar komt, ontdekt de zoon dat hij veel van zijn vader houdt, maar niets van hem begrijpt. Na de dood van moeder kan vader de opvoeding niet alleen aan en verdwijnt. Hij belooft de zoon de rechten na te laten van de grootste truc aller tijden. Hij houdt woord, maar met welke consequentie? Een ontroerende, hilarische maar ook spannende familienovelle over de illusies die het leven ons flikt. Theodor Holman (1953) is schrijver, columnist, radiopresentator en scenarist. Hij groeide op in een Indisch milieu, dat hij vaker in zijn romans en novellen verwerkte. Zijn vader was assistent-resident in Indië. Zijn columns en literaire werk vallen op door zijn humor, de openhartige toon, cynisme en directheid.

  - NRC

Dit boek in de pers

Een fijne roman: compact, strak gecomponeerd, met een heldere plot en goede dialogen. Je leest die 172 pagina’s in één avond uit. Kunnen ze Theodor Holman volgend jaar het boekenweekgeschenk niet laten schrijven?  
Het Parool  

Mooie observaties en prikkelende ideeën.  
Trouw  

Zoals de meeste romans en verhalen van deze sterke stilist en cynische humorist heeft ook dit tragikomische goochelboek een autobiografische inslag. […] Een lichtvoetig gedachte-experiment over zware kwesties, een ode aan de fictie. […] Een verhaal waarvan het er niet toe doet of het waar is of niet en dat daarmee een rake metafoor is voor “het verdriet van Nederland  
NRC  


Details:

Auteur(s)Theodor Holman
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046814161
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 123 x 15 mm.
Gewicht194 gr.  

Recent bekeken producten