De Romanovs

Simon Sebag Montefiore • Hardcover

€ 49,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De Romanovs is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De bejubelde auteur van Stalins jeugdjaren en andere meeslepende biografie├źn heeft met De Romanovs een toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen die Rusland drie eeuwen regeerden. In dit fascinerende werk wendt Simon Sebag Montefiore zijn talent voor geschiedschrijving aan om het verhaal te vertellen van de grootste en meest complexe keizers en keizerinnen van de Romanov-dynastie (1613-1918), over hoe hun hof functioneerde, en over het evenwicht tussen persoonlijkheid en macht bij elke tsaar.
Gebruikmakend van archiefmateriaal dat na de val van de USSR beschikbaar kwam, slaagt Montefiore erin de werkelijke wereld tot leven te brengen van legendarische persoonlijkheden als Catharina de Grote en Nicolaas II, en laat hij de lezer kennismaken met een aantal minder bekende, maar alleen al om hun seksuele uitspattingen en andere scandaleuze of decadente wederwaardigheden des te meer tot de verbeelding sprekende leden van deze eminente familie.
Een lijvig boek over lusten en onlusten, intriges, samenzweringen, fascinerende karakters, politiek en macht. Een boek dat de diepere wortels van het huidige Rusland genadeloos blootlegt en dat van de eerste tot de laatste bladzij zowel duizelingwekkend informatief als extreem onderhoudend is.

Dit boek in de pers

De Britse historicus Simon Sebag Montefiore, auteur van bestsellers, schreef een geschiedenis van drie eeuwen Romanovs op de troon. Wreedheden en seks voeren de boventoon.  
De Standaard  


Details:

TitelDe Romanovs
Auteur(s)Simon Sebag Montefiore
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Chiel van Soelen, Pieter van der Veen, Gerard van der Wardt, Toon Dohmen
ISBN9789046820421
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's880
Verschijningsdatum
TagsGeschiedenis, Rusland
Afmetingen236 x 165 x 55 mm.
Gewicht1254 gr.