geschiedenis van Suriname

Hans Buddingh' • Paperback

€ 29,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

geschiedenis van Suriname is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Suriname werd in 1975 onafhankelijk. Nog geen vijf jaar later pleegden militairen een staatsgreep. Daarna bepaalden de Decembermoorden, drugshandel, een binnenlandse oorlog en economische teloorgang het beeld van het voormalige Nederlandse rijksdeel. Wat een modeldekolonisatie had moeten worden, was jammerlijk mislukt. In 2010 werd Desi Bouterse, veroordeeld wegens drugsdelicten en hoofdverdachte in het Decembermoordenproces, de democratisch gekozen president van Suriname.

De fascinatie van buitenstaanders voor de 'wilde kust' is er altijd geweest. Op een kaart werd Suriname eind 16e eeuw aangeduid als 'het wonderbaer ende goudrijcke landt'. Slavenhandelaren met hun menselijke lading en plantagehouders maakten van Suriname een wingewest, maar werden ook geconfronteerd met een guerrilla van weggelopen slaven. Na de afschaffing van de slavernij volgde vanaf eind 19e eeuw immigratie van Hindoestaanse en Javaanse contractarbeiders ten behoeve van de plantage-economie, te midden van sociale spanningen en een roep om autonomie.

In dit alom geroemde standaardwerk beschrijft Hans Buddingh' op heldere en boeiende wijze vier eeuwen Surinaamse geschiedenis.

Details:

Titelgeschiedenis van Suriname
Auteur(s)Hans Buddingh'
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046811030
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 44 mm.
Gewicht816 gr.