Gods filosofen

James Hannam • Paperback

€ 19,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Gods filosofen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een reis door zes eeuwen geschiedenis, waarbij de lezer van de ene verbazing in de andere valt en de Middeleeuwen leert kennen als een onschatbare tijd voor de wetenschap.

Dit boek in de pers

In tegenstelling tot het cliché deden Middeleeuwers wel degelijk belangrijke technologische en wetenschappelijke ontdekkingen. Nieuw is die vaststelling niet, maar historicus James Hannam schrijft er zeer smakelijk over.  
Trouw  

Boeiend en onderhoudend is de manier waarop Hannam beschrijft hoe de filosofen uit die tijd zich opnieuw de erfenis van de antieke Griekse kennis eigen maakten  
Vrij Nederland  

Een bijzonder levendig en lezenswaardig boek.  
De Groene Amsterdammer  

Hannam trekt de deur open van het vergeethok liefdevol open. Hij is waarschijnlijk één van de laatste Europeanen die nog weten waar de sleutel ligt  
Humo  

Wat dit boek bijzonder maakt, is de lichtvoetigheid waarmee Hannam schrijft over theologische opvattingen in de Middeleeuwen die, steeds vaker, moesten opboksen tegen nieuw wetenschappelijk inzichten.  
GESCHIEDENIS MAGAZINE  

Hij roemt de Middeleeuwen als een tijdperk waarin het rationele denken vaste vorm aannam en wetenschappelijke vrijheid bloeide. […] Het lukt hem het wonder van de middeleeuwse wereld tot leven te wekken: zijn inspirerende weetgierigheid en zijn aantrekkelijke eigenaardigheid.  
The Sunday Times  


Details:

TitelGods filosofen
Auteur(s)James Hannam
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Paul Syrier
ISBN9789046817339
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Tags20140515
Afmetingen230 x 150 x 31 mm.
Gewicht552 gr.