Het Oostblokboek

Guido van Eijck, Hellen Kooijman • Paperback

€ 19,95

2 - 3 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een reis langs de sporen van het communistische verleden

Het is alweer 25 jaar geleden dat de Muur viel, wat het einde betekende van een groot aantal communistische regimes. In Het Oostblokboek gaan zo'n twintig bekende en vooraanstaande journalisten, correspondenten en historici op zoek naar wat er over is van het communistische verleden in onder meer Rusland, Oekraïne, ex-Joegoslavië, de voormalige DDR en Albanië.

Aan de hand van gebouwen en objecten - imposante standbeelden van arbeiders en boeren, trotse tv-torens, Oostduitse Plattenbau, bunkers, typische Oostblokhotels en stalinistische wolkenkrabbers - vertellen zij het verhaal van de jaren achter het IJzeren Gordijn. Daarnaast wordt elk land in een korte schets gekarakteriseerd.

Het Oostblokboek is zowel een boeiend leesboek als een unieke reisgids. Het boek voert de lezer langs de vele artefacten van het voorbije communisme in Oost-Europa en toont eveneens de soms lastige maar immer fascinerende omgang met deze erfenis.

Dit boek in de pers

Originele reisgids langs de voet van overblijfselen van het communisme, zoals Plattenbauflats, gevangenissen, pretparken, volkspaleizen en krankzinnige sculpturen.  
NRC  

Schitterend vormgegeven boek dat kan dienstdoen als reisgids in de voormalige Sovjet-Unie en de Oostbloklanden.  
Historisch Nieuwsblad  

Originele reisgids langs de voet van overblijfselen van het communisme, zoals Plattenbauflats, gevangenissen, pretparken, volkspaleizen en krankzinnige sculpturen.  
NRC HANDELSBLAD  


Details:

TitelHet Oostblokboek
Auteur(s)Guido van Eijck, Hellen Kooijman
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046817605
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 159 x 19 mm.
Gewicht518 gr.