Koning voetbal

Dick Sintenie, Edwin Struis, Paul Onkenhout • Paperback

€ 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Koning voetbal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De polsstok van Louis van Gaal, de enkel van Marco van Basten, de hondenlul van Piet Romeijn, het mesincident in het Groningse Oosterpark, het rolfluitje van Barry Hughes, de kopbal van Beb Bakhuys, de bril van Edgar Davids en de vliegangst van Dennis Bergkamp: 'Koning Voetbal' biedt een unieke kijk op onze nationale voetbalwereld.

In de alfabetische rondleiding worden de hoogte- en dieptepunten behandeld van volkssport nummer één, met ironie, oog voor detail en ernst, maar ook met aandacht voor de humoristische anekdotes, rellen en controversiële uitspraken die het voetbal zo veelbesproken maken. De lemmata worden afgewisseld door diverse lijstjes, zoals een toptien van voetballers met baarden, de beroemdste spelersvrouwen en de adressen van Ajacieden in 1966.

Dit rijk geïllustreerde boek is daardoor meer een prikkelend en provocerend leesboek dan een compleet naslagwerk en is veel persoonlijker dan de traditionele encyclopedieën. De auteurs tonen hun eigen blik op de voetbalwereld.

  - De Volkskrant
  - Het Parool

Dit boek in de pers

Koning Voetbal is een dwarsdoorsnede van het soort verhalen waar de sport z’n fans op trakteert, en tegelijk is het boek de oom die voor een leven lang verjaardagen genoeg faits divers in petto heeft […] Voor de voetballiefhebber is een enkele blik op het uitvoerige register voldoende voor urenlang bladeren.  
De Volkskrant  

Iedereen die ertoe doet in de Nederlandse voetbalgeschiedenis, komt voor in Koning Voetbal. Soms feitelijk opgeschreven, vaker nog geïllustreerd door een “smakelijke” anekdote. Er worden cultvoetballers beschreven, maar er worden ook mysteries ontrafeld. […] Een mooie ode aan de mooiste sport.’  
Het Parool  

Fraai geillustreerd […] lekkere bladerbundel […] bijzonder handig naslagwerk.  
Leeuwarder Courant  


Details:

TitelKoning voetbal
Auteur(s)Dick Sintenie, Edwin Struis, Paul Onkenhout
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046816882
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
TagsGastronomie, Voetbal
Afmetingen230 x 150 x 23 mm.
Gewicht513 gr.