Krachtenspel

Jonathan Levi • Paperback

€ 24,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Krachtenspel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een dromerige lentedag in 1978 in een kerkje buiten Cambridge: orgelstemmer Malory valt als een blok voor wiskundegenie Louiza. Meteen echter verliezen ze elkaar uit het oog. Malory krijgt in Rome zijn erfenis: het koninkrijk Septimanië. Met de opdracht die ene regel te vinden die wetenschap en universum verenigt. En Louiza? Als ze weer opduikt, is ze hoogzwanger en op zoek naar haar geliefde. Vijftig jaar lang voert Levi je dwars door de geschiedenis, om via een goddelijke komedie in Rome tijdens een grootse climax in New York te belanden. Adembenemend en vol humor.

Dit boek in de pers

Wijs en vol melancholie, om langzaam gelezen en genoten te worden.  
Kirkus Reviews  

Uiterst intelligent, waanzinnig ambitieus en met een niet te stuiten fantasie, als je je overgeeft aan deze unieke mix word je beloond.  
Publishers Weekly  

Eén keer lezen is niet voldoende om de veelomvattende en veelzijdige gedachtewereld van Jonathan Levi te doorgronden. Krachtenspel voegt nieuwe dimensies toe aan het concept van de roman.  
THE WALL STREET JOURNAL  

Een meesterwerk dat niet in één genre is te vangen, van een levendige virtuositeit vol heerlijke beschrijvingen, mysteries en een lange lijst gedenkwaardige, bijzondere personages.  
BOOKLIST  

Ontzagwekkend  
NEW YORK TIMES BOOK REVIEW  

Levi gebruikt veel ingrediënten, met als resultaat een speelse, uitbundige maaltijd door een chef-kok gecreëerd.  
WASHINGTON INDEPENT REVIEW OF BOOKS  

Als je me had verteld dat mijn favoriete boek een liefdesverhaal tussen een orgelstemmer en een wiskundige zou zijn had ik bezwaar gemaakt. En toch heeft Krachtenspel me weten te overtuigen vanaf het eerste hoofdstuk. Het is intellectueel uitdagend, emotioneel krachtig en een aangrijpende beschouwing over de jeugd, liefde, mythologie, geschiedenis en de kwantumtheorie.  
CHICAGO REVIEW OF BOOKS  

Uniek. Een eigenzinnig verhaal, geschreven met uiterst intellectuele precisie.  
DAILY MAIL  


Details:

TitelKrachtenspel
Auteur(s)Jonathan Levi
IllustratorPeter Verstegen
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046821596
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
TagsFantasie, literatuur
Afmetingen231 x 150 x 29 mm.
Gewicht545 gr.