Leeuwenstrijd

Thomas van Aalten • Paperback

€ 19,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Leeuwenstrijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een familieroman.
Voorjaar 2012. De opstandige puber Luca Dona vindt een oud leeuwenpak op de zolder van Duynstaete, een voormalig jongensinternaat, waar zijn opa opgroeide. Deze vondst vormt het startschot van een zoektocht naar de geschiedenis van de familie Dona. Van de vestiging van een Italiaans mijnwerkersgezin in het Limburg van de jaren twintig, via een vlucht uit Europa met een circuskaravaan, naar de spionagepraktijken van de BVD, de demonstraties in de jaren tachtig en een door social media omgeven jongerenrel.

Leeuwenstrijd geeft een panoramische blik op Nederland aan de hand van vier vaders en zonen Dona, die elk op hun eigen manier de idealen van een generatie vertegenwoordigen - maar passen ze ook allemaal het leeuwenpak?

  - Knack
  - COBRA.BE

Dit boek in de pers

Van Aalten koppelt dit persoonlijke echec aan een maatschappelijk echec en toont daarbij veel kennis van de geschiedenis en vooral een bewonderenswaardig psychologisch inzicht in zijn personages.  
Knack  

Weldoordacht en soepel literair vakmanschap.  
COBRA.BE  

Het leeuwenpak speelt door vier generaties steeds een hele belangrijke rol, waarbij de grote nadruk ligt in de jaren 30 en daarna de jaren 60 en 70 – en die generaties worden ontzettend goed uitgebeeld.  
BOEKENPANNEL DWDD  


Details:

TitelLeeuwenstrijd
Auteur(s)Thomas van Aalten
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046816370
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's368
Verschijningsdatum
Tags20140130
Afmetingen211 x 134 x 32 mm.
Gewicht475 gr.