Leven tot elke prijs

Kristina Sandberg • Hardcover

€ 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Leven tot elke prijs is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Stockholm, 1953. Maj’s echtgenoot Tomas trakteert het gezin op een weekend weg. Maj zou gelukkig moeten zijn maar voelt zich verdrietig en duizelig. Komt het door de problemen van Tomas op de zaak, waardoor hij steeds meer drinkt? Of de teleurstelling die ze voelt naarmate haar puberende kinderen zich verder van haar verwijderen? Hoe harder Maj probeert de schijn van geluk op te houden, hoe meer druk er op haar gezin komt te staan. Ze moet zich aanpassen om te (over)leven.

Leven tot elke prijs is de bekroonde Zweedse bestseller over de worstelingen binnen Maj’s gezin. Een gedetailleerde, bijna hypnotiserende vertelling over sociale klassen, relaties, moederschap en de veranderende rol van de vrouw in de twintigste eeuw. Veel vrouwen zullen hun moeder, grootmoeder of zichzelf hierin herkennen.

Winnaar grootste literaire prijs van Zweden in 2014

  - De Volkskrant
  - De Morgen

Dit boek in de pers

Om het routineuze leven van een huisvrouw in de jaren vijftig op aangrijpende, meeslepende wijze te beschrijven heb je behoorlijk wat talent nodig. De Zweedse schrijfster Kristina Sandberg beschikt daarover. […] Ondanks de beklemmende normen van die tijd, leer je een vrouw en een wereld kennen die je niet wilt verlaten.  
De Volkskrant  

Een hoofdpersoon die als een bezetene bakt, poetst en kookt. Levert dat meeslepende literatuur op? Merkwaardig genoeg wel. Het bewijs is Leven tot elke prijs.  
Trouw  

Sandbergs sprankelende schrijfstijl houdt je aan het boek gekluisterd.  
De Morgen  

Heel goed vertaald uit het Zweeds. Een fascinerend boek over het leven van een huisvrouw in de jaren 50. Scherpzinnig, goed en fonkelend geschreven. Zo goed, echt een top boek!  
BOEKPANNEL DWDD  


Details:

TitelLeven tot elke prijs
Auteur(s)Kristina Sandberg
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046821480
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
TagsZweeds, Jaren 50, Vrouwen, literatuur
SerieMaj
Seriedeel3
Afmetingen236 x 159 x 45 mm.
Gewicht836 gr.