Marianne Vaatstra

Simon Vuyk • Paperback

€ 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Marianne Vaatstra is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het verhaal van haar moord

De moord op Marianne Vaatstra (16) is een van de meest geruchtmakende misdrijven uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis. Een regelrechte crime classic, gekenmerkt door blunders, missers, arrestaties van onschuldige verdachten, ophef over asielzoekers, Kamervragen, complottheorieën, et cetera. Een ongekend drama voor de nabestaanden. Het jarenlange rechercheonderzoek mondde uit in een ware mediahype toen Jasper S., een boer die vlak bij de plaats delict woonde, de werkelijke dader bleek.

Met medewerking van andere betrokkenen, onder wie Peter R. de Vries

Kort na de arrestatie van Jasper S. begon misdaadauteur Simon Vuyk, op verzoek van vader Bauke Vaatstra, aan dit boek. Hij reconstrueerde minutieus alle gebeurtenissen van de nacht van de moord tot en met de veroordeling van de dader. Het resultaat is een waargebeurde thriller die bewijst dat de werkelijkheid de fantasie kan overstijgen: een onthullend journalistiek document en een persoonlijk monument voor Marianne.

'Grijpt je bij de keel.' Leeuwarder Courant

'Indringend.' Elsevier

'Het leest als één lange aflevering van Opsporing verzocht, met de zekerheid dat er een ontknoping komt.' De Groene Amsterdammer

Details:

TitelMarianne Vaatstra
Auteur(s)Simon Vuyk
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046818961
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Tags20150216
Afmetingen211 x 121 x 32 mm.
Gewicht425 gr.