Neem me mee, zei de hond

Wim Brands • Paperback

€ 19,95

Tijdelijk niet voorradig

Reserveer

Neem me mee, zei de hond is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Neem me mee, zei de hond bevat reeksen die Brands voor De Gids en Raster schreef, alsmede de gedichten uit de kleine bundel van uitgeverij Roma Publications (2008), en ook veel nieuwe gedichten.

‘De gedichten van Wim Brands houden een lezer lang bezig, wat komt doordat er telkens weer meer aan de hand is. Het staat er heel helder en licht en het is ook heel helder en licht, maar de gebeurtenis of de ingeving die naar woorden heeft gezocht, gaat opnieuw een eigenzinnig leven leiden. Dat is fascinerend en aantrekkelijk.’ Thomas Verbogt

Dit boek in de pers

Brands heeft geen grote woorden of dik opgelegde emoties nodig.  
Trouw  

De taal van Wim Brands de dichter is als van Wim Brands de interviewer: helder, belangstellend, menselijk. Misschien nog wel meer dan het afzonderlijke vers blijft die liefdevolle inslag hangen, dwars tegen alle ironische, afstandelijke of hermetische mode in.  
Vrij Nederland  

Voor zijn gedichten geldt wat Chris van Geel van poëzie eiste: glashelder en toch stekend diep. De poëzie van Brands is onopgesmukt, de lyriek zeer ingehouden maar wel degelijk sterk aanwezig  
De Groene Amsterdammer  

Glashelder en toch geheimzinnig. Brands is in zijn gedichten vaak een man van weinig woorden. In sobere, soms ronduit schrale taal becommentarieert hij de achteloosheid van de hem omringde wereld en de passanten.  
Tzum.nl  


Details:

TitelNeem me mee, zei de hond
Auteur(s)Wim Brands
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046808078
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen220 x 145 x 7 mm.
Gewicht126 gr.