Operatie Menora

Jan van der Putten • Paperback

€ 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Operatie Menora is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ingenieuze thriller over fanatisme en een wereldbrand die onvermijdelijk lijkt

In juli 1994 vliegt het belangrijkste joodse centrum in Buenos Aires de lucht in. Het is de bloedigste in de Argentijnse geschiedenis. Het onderzoek wordt van hogerhand gesaboteerd. Openbaar aanklager Nisman wordt in 2015 zelfs vermoord, vlak voordat hij in het parlement explosieve verklaringen zou afleggen. Wanneer de Nederlandse onderzoeksjournalist Jonathan Sanders zijn tanden in de zaak zet, vindt hij een godsdienstfanaticus op zijn pad die koste wat kost wil voorkomen dat hij de waarheid achterhaalt. Geholpen door de psychoanalytica Tamar ontdekt Jonathan dat de inzet van de aanslag de menora was, de zevenarmige kandelaar uit de tempel in Jeruzalem. Dankzij een excentrieke historicus komt Jonathan te weten dat fanatici het machtige symbool willen gebruiken voor hun messianistische plannen. Een wereldbrand lijkt niet meer tegen te houden.

Dit thrillerdebuut van oud-correspondent Jan van der Putten is gebaseerd op bekende en onbekende historische feiten en speelt zich af tegen de achtergrond van religieus en ideologisch fanatisme.
Jan van der Putten studeerde klassieke talen. Hij was correspondent voor onder meer de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en de NOS in Frankrijk, Latijns-Amerika, Italiƫ en China. Van der Putten schreef tal van boeken over Latijns-Amerika, Italiƫ en China. Bij Nieuw Amsterdam zijn verschenen Verbijsterend China en China, wereldleider?
'Schokkend lot over politiek en religie dat meer onthult dan de waarheid.

Details:

TitelOperatie Menora
Auteur(s)Jan van der Putten
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046818428
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Tagspolitieke thriller, Nederlandse, historische thrillers, Nederlandse thriller, historische thriller
Afmetingen211 x 134 x 27 mm.
Gewicht396 gr.