Smaak

Jeroen Thijssen • Paperback

€ 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Smaak is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waarom we proeven wat we proeven
In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!
Van zoet tot zuur en van bitter tot umami: de wereld van de smaak verklaard

Details:

Auteur(s)Jeroen Thijssen
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046818527
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 137 x 15 mm.
Gewicht226 gr.  

Recent bekeken producten