Tropenjaar

Elisa Albert • Paperback

€ 18,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Tropenjaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een weergaloos scherp en vrolijk verhaal van het eerste jaar met een eerste kind

Een jaar na de geboorte van haar zoontje Walker ziet Ari dat alles anders is gegaan dan verwacht. De bevalling was een drama dat uitmondde in een keizersnede. Door het leefritme van de baby komt ze tot niets in de afgelegen wijk van New York. Het is winter en Ari voelt zich een boom zonder wortels waar de wind aan trekt. Dan huurt de voormalige cult-zangeres Mina het huis van haar buren, die een jaar naar het buitenland zijn. Mina is ouder, beheerst, alleen en... negen maanden zwanger. Ari zet haar vertrouwde wantrouwen jegens andere vrouwen overboord en gaat Mina helpen. Al snel worden ze wapenbroeders en lijkt het erop dat het leven weer vorm krijgt.

Elisa Alberts genadeloze inzicht in het eerste jaar van een moeder is gevoed door haar eigen ervaringen. Ofschoon deze hilarische roman geen autobiografie is, spatten de eerlijkheid en de doorleefdheid van de pagina's.

'Iemand met minder talent had van Ari een onsympathiek persoon gemaakt, maar Albert doordrenkt haar met een verzengende eerlijkheid en zwarte humor, wat resulteert in een boeiende hoofdpersoon voor deze veelzeggende roman.' Publishers Weekly

Details:

TitelTropenjaar
Auteur(s)Elisa Albert
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Tjadine Stheeman
ISBN9789046817452
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Tags20150120
Afmetingen211 x 136 x 19 mm.
Gewicht280 gr.