Als de winter voorbij is-   eReader eBook

Thomas Verbogt • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Bestellen

Als de winter voorbij is is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo'n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg.

Als de winter voorbij is is een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken. Een verhaal over de vraag waar het nu uiteindelijk om gaat: om de waarheid of de werkelijkheid. Als de winter voorbij is - het is een belofte, het is de hoop op iets nieuws.

'Lees dit boek, het is van een ontroerende pracht.' Theo Hakkert

'Dit is met stip het mooiste boek van Verbogt wat ik las, puur feest het te lezen en het straks te kunnen verkopen.' Hein van Kemenade, Boekhandel Van Kemenade en Hollaers

'Indrukwekkende roman.' Arno Koek, Boekhandel Blokker

'De ingrediënten van Verbogts boeken zijn altijd dezelfde: zachte humor en een niet aflatende melancholie. Toch voelen ze nooit aan als een herhaling van zetten. Deze roman staat in het teken van ouder worden, afscheid nemen en met lichte spijt en verbazing terugkijken naar je eigen verleden. Dit is zonder twijfel Thomas' beste boek tot nu toe.' Toine Susijn, Boekhandel Dekker vd Vegt

'Dit boek zal van writers writer Thomas Verbogt een publiekslieveling maken. En dat werd tijd.' Susan Smit

'Na het lezen van het prachtige Als de winter voorbij is, weet je voor een tijdje weer waar het allemaal om gaat.' Janneke Siebelink, Bol.com

  - NRC
  - De Volkskrant
  - De Telegraaf

Dit boek in de pers

Een aangename energie. De “zen-achtige melancholie” is hier ook weer helemaal te vinden. […] Het is dankzij Verbogts vakmanschap dat de roman ondanks dit soort gebeurtenissen niet loodzwaar, maar eerder licht is. Voor een deel heeft dat te maken met het feit dat hij weliswaar reconstruerend schrijft, als iemand die een diep vertrouwen heeft in de talige ordening van het verleden, maar dat op een bijna smachtende manier doet, in een voorwaartse beweging dus. […] Je ziet aan alles dat Verbogt het met zijn roman heeft gezocht waar hij het als schrijver moet zoeken. Dat wil nog niet zeggen dat zijn thematiek zich zo makkelijk laat samenvatten. Maar het is juist dit aanhoudende zoeken, het niet zeker weten, dat Verbogts werk zo aanlokkelijk maakt.  
NRC  

Verbogts schrijven is een doelbewuste vorm van constipatie, van vasthouden en de tijd trotseren. Als de winter voorbij is, is zijn ultieme poging om de (verbeelde) herinnering te perfectioneren en te conserveren […] Zielsverrukking of begeestering is waar het over gaat, maar op dat soort woorden is Verbogt niet dol. Veel te zwaarwichtig voor zijn lichte toets. Nu de vergelijking toch is gemaakt, meer en meer werkt deze schrijver als een impressionist. Door vergelijkbare gebeurtenissen en herinneringen naast elkaar te zetten, door grote stappen in tijd te durven te nemen, is een rijk beeld ontstaan. Van dichtbij zie je niks, van een afstandje zie je talloze schakeringen van een minimale confrontatie, van een ijl moment. Puik gedaan. Missie geslaagd.  
De Volkskrant  

Wat die cadans van het bestaan betekent, terugkijkend, hoe ingrijpende gebeurtenissen te duiden, daarover gaat deze indringende roman. […] Onnadrukkelijk heen en weer springend tussen heden en verleden en zonder opsmuk wordt wat klein is in de vertelling “groot”. Mooi in zijn eenvoud, dat is  deze nieuwe Verbogt  
De Telegraaf  

Hij verwoordt raak die paar momenten die ertoe doen in een leven.  
Trouw  

Wie in een lichtvoetige, haast sprankelende schrijfstijl een diep ontroerend boek kan schrijven, is een heel groot auteur. Dit wil je lezen!  
Margriet  

Verbogt toont zich wederom een onovertroffen stilist. Grote thema’s – alles wat voorbijgaat en niet voorbij kán gaan – weet hij te verpakken in lichtvoetige juweeltjes van zinnen, verhalen en sfeerbeelden, zelfs in geuren te vangen. Je laaft je aan elk woord.  
ZIN  


Details:

TitelAls de winter voorbij is
Auteur(s)Thomas Verbogt
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046819388
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's139
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1125 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.