Cunegondes ontvoering-   eReader eBook

Benjamin Kaplan • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vaals, 1762. Als Cunegonde, een jonge, katholieke vrouw, een baby probeert te ontvoeren om te voorkomen dat het kind in een protestantse kerk gedoopt wordt, ontketent ze in de grensstreek een religieuze oorlog. De dilemmas van een gemengd huwelijk en het religieuze leven in de grensstreek vormen de basis van dit waargebeurde drama, dat nu voor het eerst wordt verteld. Het conflict valt slecht te rijmen met onze opvattingen van deze periode: het hoogtepunt van de Verlichting, het tijdperk dat juist wordt geroemd vanwege zijn religieuze tolerantie. In dit meeslepende boek zet Kaplan vraagtekens bij deze zienswijze, en onthult hij een uniek stukje Nederlandse geschiedenis.

  - NRC
  - Trouw
  - NRC HANDELSBLAD

Dit boek in de pers

Geslaagde microgeschiedenis van een Amerikaans-Brits historicus die ook de grote patronen van de 18de-eeuwse geschiedenis schetst.  
NRC  

Verkozen tot een van de drie beste boeken over religie van 2014: ‘Pars pro toto voor het eeuwige spanningsveld tussen religie en rede. Ware het hier besproken, het had vijf sterren gekregen. Zeker en vast!  
De Volkskrant  

Door alle gedailleerde beschrijvingen slaagt Kaplan de sfeer van Vaals uit die tijd tastbaar te maken. [...] Je gaat enigzins begrijpen waarom de dingen gingen zoals ze gingen, ruim 250 jaar terug, daar in Vaals.  
Trouw  

Het is een van de kwaliteit van Kaplan dat hij het schijnbaar ongerijmde bevattelijk maakt, in een betoog dat niet alleen de religieuze verhoudingen in Vaals inzichtelijk maakt, maar ook de economie, de geografie en de godsdienstige praktijk in de wijde omgeving  
Nederlands Dagblad  

Geslaagde microgeschiedenis van een Amerikaans-Brits historicus die ook de grote patronen van de 18de-eeuwse geschiedenis schetst.  
NRC HANDELSBLAD  


Details:

TitelCunegondes ontvoering
Auteur(s)Benjamin Kaplan
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046817759
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3722 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.