Een jongensvriendschap-   eReader eBook

Michiel Heyns • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Simon schrikt als zijn vroegere dorpsgenootje Fanie uit de bus stapt met armeluiskinderen van de technische school. De schoolleiding leek het een goed idee Simons elitaire school in een tennistoernooi tegen hen te laten spelen. Schaamteloos stapt Fanie op Simon af, alsof ze vroeger de beste vrienden waren. Elke vraag van Fanie brengt hem terug naar het stoffige dorp waar hij een zorgeloze jeugd beleefde. Hij realiseert zich dat dat voor Fanie anders moet zijn geweest. Als het toernooi vordert blijkt bovendien dat de armelui zich beter weten te weren dan verwacht. Het is aan Fanie en Simon de allesbepalende finale te spelen.
Michiel Heyns (Stellenbosch, 1943) is van huis uit vertaler. Hij studeerde in Cambridge en Stellenbosch, waar hij nu universitair docent is. Zijn Engelse vertaling van Agaat van Marlene van Niekerk werd bekroond met de Sunday Times Fiction Award. Een jongensvriendschap was zijn debuut; inmiddels werkt hij aan zijn vijfde roman.
'De scherpe observaties, de gekke grappige gebeurtenissen en de kwetsbare niet-doorsnee personages blijven in mijn hoofd rondspoken.' Marlene van Niekerk
'Een gevoelig boek [...] op een subtiele manier grappig en melancholiek.' schrijver A.L. Kennedy, Bookforum
'Een geslaagd beeld van de hypocrisie van een tijdperk.' Publishers Weekly

Details:

Auteur(s)Michiel Heyns
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Rob van der Veer
ISBN9789046812792
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's234
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte674 KB
KopieerrechtenKopiƫren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten