eeuw van Azië-   eReader eBook

Kishore Mahbubani • eBook

€ 10,99

Direct downloaden

Bestellen

eeuw van Azië is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

AZIATEN HEBBEN DE TOEKOMST EEN ONAFWENDBARE MONDIALE MACHTSVERSCHUIVING Het Oosten moderniseert in rap tempo, heeft de snelst groeiende economieën en de grootste financiële reserves. Ook op sociaal en cultureel gebied verandert er veel. Maar hoe reageren Europa en de Verenigde Staten op de stormachtige opkomst van Azië? Volgens Kishore Mahbubani lijkt in het Westen alleen de zakenwereld te anticiperen op veranderingen in het Oosten. De westerse overheden daarentegen weigeren te aanvaarden dat de verschuiving van economische macht ook een verschuiving van politieke en culturele macht met zich mee zal brengen. Mahbubani laat in De eeuw van Azië zien waarom het Westen optimistisch zou moeten zijn en de transformatie van Azië zou moeten verwelkomen. 'Een boek waarin de duizelingwekkende economische opkomst van Azië wordt verbonden aan een scherpe kritiek op het Westen.' NRC Handelsblad 'Iedere westerling zou dit boek eigenlijk moeten lezen.' Vrij Nederland 'Hij is een meester in realpolitik.' The Daily Telegraph 'Door luidop te zeggen wat de meeste Aziaten denken is Mahbubani al langer een atypische intellectueel.' De Tijd '(...) in een wereld waarin echte vrijhandel het streven is, is geen plaats voor kleinzerig [westers] protectionisme.' The Wall Street Journal Kishore Mahbubani studeerde filosofie in Singapore en Canada. Hij werd diplomaat, was ambassadeur bij de Verenigde Naties en schreef onder meer de provocerende essays Can Asians Think? en What the Rest Can Teach the West. Momenteel leidt hij de Lee Kuan Yew School of Public Policy in Singapore. Zijn nieuwste boek is Naar één wereld.

Dit boek in de pers

Het was alsof Nederland erop had zitten wachten: een boek waarin de duizelingwekkende economische opkomst van Azië werd verbonden aan een scherpe kritiek op het Westen.  
NRC  

Er kan leer getrokken worden uit De eeuw van Azië, niet in de laatste plaats omdat er in een wereld waar echte vrijhandel het streven is, geen plaats is voor kleinzerig [Westers] protectionisme.  
THE WALL STREET JOURNAL  

Het was alsof Nederland erop had zitten wachten: een boek waarin de duizelingwekkende economische opkomst van Azië werd verbonden aan een scherpe kritiek op het Westen.  
NRC HANDELSBLAD  

Of je het nu met hem eens bent of niet, Mahbubani bespreekt een van de belangrijkste problemen van deze eeuw op het gebied van wereldpolitiek en -economie.  
NEWSWEEK  

Zijn aanbevelingen over wat er moet veranderen binnen de wereldpolitiek zijn verstandig.  
THE ECONOMIST  

Of je bij de categorie "eens" of "oneens" hoort, is secundair. Hoe dan ook valt moeilijk te ontkennen dat De eeuw van Azië een eyeopener is (...) een eigentijds en internationaal doch Aziatisch stemgeluid.  
FEM BUSINESS  


Details:

Titeleeuw van Azië
Auteur(s)Kishore Mahbubani
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046812747
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1409 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.