Gods filosofen-   eReader eBook

James Hannam • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Middeleeuws' is synoniem geworden voor wreedheid en onbeschaafd gedrag. Toch waren Galileo, Newton en de Wetenschappelijke Revolutie niet mogelijk geweest zonder het werk van middeleeuwse geleerden en wetenschappers. In Gods filosofen veegt James Hannam de vloer aan met veel mythen over de Middeleeuwen. Hij toont aan dat men in de Middeleeuwen niet dacht dat de aarde plat was en dat Columbus ook niet 'bewees' dat het een bol was; de Inquisitie zette niemand op de bandstapel vanwege zijn wetenschappelijke inzichten en evenmin was Copernicus bang voor vervolging; geen enkele paus heeft geprobeerd het getal nul of anatomisch onderzoek op mensen te verbieden. Gods filosofen is een eerbewijs aan de vergeten wetenschappelijke prestaties van de Middeleeuwen aan de vooruitgang die dikwijls eerder dankzij dan ondanks de invloed van het christendom en de islam werd geboekt. Ook op technologisch gebied vonden doorslaggevende ontwikkelingen plaats: de bril en de mechanische klok werden bijvoorbeeld beide in het Europa van de dertiende eeuw uitgevonden. Een epische reis door zes eeuwen geschiedenis.

Dit boek in de pers

In tegenstelling tot het cliché deden Middeleeuwers wel degelijk belangrijke technologische en wetenschappelijke ontdekkingen. Nieuw is die vaststelling niet, maar historicus James Hannam schrijft er zeer smakelijk over.  
Trouw  

Boeiend en onderhoudend is de manier waarop Hannam beschrijft hoe de filosofen uit die tijd zich opnieuw de erfenis van de antieke Griekse kennis eigen maakten  
Vrij Nederland  

Een bijzonder levendig en lezenswaardig boek.  
De Groene Amsterdammer  

Hannam trekt de deur open van het vergeethok liefdevol open. Hij is waarschijnlijk één van de laatste Europeanen die nog weten waar de sleutel ligt  
Humo  

Wat dit boek bijzonder maakt, is de lichtvoetigheid waarmee Hannam schrijft over theologische opvattingen in de Middeleeuwen die, steeds vaker, moesten opboksen tegen nieuw wetenschappelijk inzichten.  
GESCHIEDENIS MAGAZINE  

Hij roemt de Middeleeuwen als een tijdperk waarin het rationele denken vaste vorm aannam en wetenschappelijke vrijheid bloeide. […] Het lukt hem het wonder van de middeleeuwse wereld tot leven te wekken: zijn inspirerende weetgierigheid en zijn aantrekkelijke eigenaardigheid.  
The Sunday Times  


Details:

TitelGods filosofen
Auteur(s)James Hannam
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Paul Syrier
ISBN9789046817346
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's445
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5088 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.