In naam van God-   eReader eBook

Jonathan Phillips • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Gods wil! schreeuwde de menigte na de oproep van paus Urbanus II, en gedurende de daaropvolgende maanden vertrokken 60.000 mensen voor een voettocht van 5000 km naar een onbekend land. Bloed, wapengekletter, wreedheid, de strijd tussen christendom en islam, dat is waar de meeste mensen aan denken bij het woord kruistochten. In naam van God laat zien dat de werkelijkheid complexer en boeiender is. Phillips vertelt het complete verhaal van de opkomst, de expansie, de neergang en het einde van de kruistochten, en wijst op de echo ervan in onze tijd met de grimmige werkelijkheid van Al-Qaida. Extreem-religieuze vurigheid is tegenwoordig synoniem met het fanatisme van minderheden, maar tussen 1095 en 1291 was de kruistocht een door iedereen geaccepteerde en ondersteunde activiteit; keizers en koningen, bisschoppen en hertogen, boeren en hoeren namen eraan deel. Jonathan Phillips vertelt op levendige wijze het grote verhaal en belicht in close-up specifieke episodes en personages. In naam van God werpt een nieuw licht op de geschiedenis van de kruistochten.

Dit boek in de pers

[…] een nuchtere hervertelling van de kruisvaartkronieken, aangevuld met materiaal uit een paar weinig bekende moslimbronnen.  
Humo  

Dit boek [biedt] een fascinerende inkijk in de historie van ooit.  
Friesch Dagblad  

Phillips weet bij de kruistochten waar hij het over heeft. Na enkele academische titels heeft hij met In naam van God een boek voor een breed publiek geschreven, zoals hij zelf zegt. "Ik houd ervan boeken met voetnoten te schrijven, ik houd van archiefonderzoek, maar ik wil ook dat mensen lezen wat ik schrijf." In naam van God is dus geen handboek geworden, maar een prima leesbaar overzichtswerk van de kruistochten.  
Reformatorisch Dagblad  

[...] een uitstekend overzichtswerk van de kruistochten [...] dat hij uitdrukkelijk voor een breed publiek bestemd heeft.  
KATHOLIEK NIEUWSBLAD  

Het is een zeer meeslepende baksteen geworden, die toch leest als een trein, en waar je op een vlotte manier een ingewikkelde bladzijde van de geschiedenis onder ogen krijgt. De vijf ‘erkende’ kruistochten, maar ook die minder bekend staan, en zelfs een hoofdstuk dat aan de modernere kruistochten een belang hecht. Neen, dit is werkelijk een referentieboek, dat in een toegankelijke taal en in een aangename stijl een geschiedenisles weet te geven, dat zowel de leek als de specialist zal weten te boeien.

'' Friesch Dagblad 


'volgens Jonathan Phillips, docent geschiedenis van de kruistochten aan de University of London, is de werkelijkheid complexer en boeiender. Hij vertelt het complete verhaal van de opkomst, expansie, neergang en het einde van de kruistochten, op basis van kronieken, reisdagboeken en brieven.  
BOEKENBANK  


Details:

TitelIn naam van God
Auteur(s)Jonathan Phillips
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Jan Dirk Snel, Pieter de Smit, Chiel van Soelen, Pieter van der Veen
ISBN9789046808344
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3229 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.