Strijdlied van de tijgermoeder-   eReader eBook

Amy Chua • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Bestellen

Strijdlied van de tijgermoeder is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een confronterend opvoedingsverhaal dat leest als een roman In dit persoonlijke opvoedingsrelaas beschrijft Amy Chua, een tweede-generatie Chinees-Amerikaanse die getrouwd is met een Joodse Amerikaan, haar strijd om haar dochters in de Verenigde Staten op Chinese wijze op te voeden. Door een extreem zwaar schema van huiswerk en muzieklessen voor ze te creëren en daarbij geen genoegen te nemen met matige resultaten, hoopt Chua haar dochters discipline bij te brengen, vertrouwen te geven en succesvol te maken. Hoewel haar oudste dochter bloeit onder dit regime, rebelleert de jongste uiteindelijk tegen de strikte opvoedingstechnieken van haar moeder. In Strijdlied van een tijgermoeder laat Chua op indringende, vaak geestige wijze zien wat het verschil is tussen een Chinese en een westerse moeder en op welke manieren ouders en kinderen iets van elkaar kunnen leren. Hoewel ze begon te schrijven met de intentie te bewijzen dat Chinese ouders hun kinderen beter opvoeden dan westerse ouders, is het boek uiteindelijk een memoir geworden over het verschil tussen twee culturen.

Dit boek in de pers

Don't try this at home! Zo'n sticker zou niet misstaan op dit spraakmakende boek.  
Elsevier  

Chua appelleert... [dat] het Westen, wel eens niet de winnaar van de globalisering zou kunnen zijn, en dat vooral onze kinderen dat gaan merken.  
De Groene Amsterdammer  

[...] meer dan een provocatie. Het boek ik ook grappig en eerlijk en het stemt tot nadenken. Een boek dat speldenprikken geeft aan onze zelfgenoegzaamheid, maar dat bovenal een pijnljik kritisch zelfonderzoek inhoudt, verdient het in ieder geval om gelezen te worden.  
De Standaard  

Amy Chua's controversiele boek maakt [...] veel onder ouders los. [...] De uitkomst van een debat gisteren tussen Chua en "lammetjesouders" in Londen was glashelder. De tijger won.  
NRC HANDELSBLAD  

[…] een steen in de vijver van het denken over opvoeding: eisen we niet te weining van onze kinderen?  
FINANCIEEL DAGBLAD  


Details:

TitelStrijdlied van de tijgermoeder
Auteur(s)Amy Chua
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Wenneke Savenije
ISBN9789046810569
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2515 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.