Vogelvrij-   eReader eBook

Alice Goffman • eBook

€ 14,99

Leverbaar vanaf 03-04-2017

Vogelvrij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Veertig jaar oorlog tegen de drugs hebben weinig uitgehaald, maar er is ondertussen in de meest achtergestelde buurten van Amerika een politiestaat ontstaan. Hele wijken worden gecriminaliseerd en lamgelegd door arrestatiequota en elektronisch toezicht. Stabiliserende factoren in het leven van jongeren als familie, liefdesrelaties en banen zijn risicofactoren geworden, omdat de politie er gebruik van maakt om verdachten op te sporen, informatie los te krijgen en met consequenties te dreigen. Alice Goffman heeft zes jaar in zon buurt in Philadelphia gewoond en haar waarnemingen en vaak gruwelijke verhalen maken duidelijk hoe schadelijk en discriminerend dit nietsontziende politietoezicht is. Goffman stelt ons voor aan een onvergetelijke cast van jonge Afrikaans- Amerikaanse mannen die gevangen zitten in dit web van arrestatiebevelen en politietoezicht.

  - De Standaard

Dit boek in de pers

Lang voor het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen wereldnieuws werd, woonde etnografe Alice Goffman in Philadelphia zes jaar tussen hen. In haar boek On the run beschrijft ze hoe de voortdurende pesterijen de sociale verhouding en de economie in de wijk kapotmaken.  
De Standaard  

Een opmerkelijke journalistieke prestatie.  
The New York Times  


Details:

TitelVogelvrij
Auteur(s)Alice Goffman
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046818787
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
KopieerrechtenKopiƫren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.