The soft atlas of Amsterdam

Jan Rothuizen • Paperback (ENG)

€ 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

The soft atlas of Amsterdam is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen wandelt over de hele wereld door steden. Tijdens deze wandelingen noteert hij wat hij ziet, denkt en voelt. Het levert plattegronden op die niet alleen een verslag zijn van wat er is, maar die ook laten zien hoe hij of anderen de stad ervaren. Voor niet-Nederlandse lezers is er nu 'The Soft Atlas of Amsterdam', met een keuze uit het werk van Jan Rothuizen, waaronder veel niet eerder gepubliceerde tekeningen. Ervaar bijvoorbeeld de Oude Kerk (The Old Church) en het Hans Brinker Hotel door de ogen van Jan Rothuizen. Een uiterst originele gids om de stad mee te ontdekken en een souvenir om mee naar huis te nemen.

Dit boek in de pers

Prachtig en ontroerend boek. Pagina na pagina wordt zowel een portret van de stad als van de kunstenaar – opmerkzaam, met humor – zelf opgetrokken. [...] Ook een niet-Amsterdammer kijkt zijn ogen uit.  
De Volkskrant  

Als de gewoonte de stad onzichtbaar maakt, komt hij in de geschreven plattegronden van Rothuizen weer te voorschijn  
Het Parool  

[…] het origineelste boek dat ooit over de stad is gemaakt. Het is een intrigerende kruising tussen een dagboek, een reisgids, een roman en een strip.  
HET NIEUWSBLAD VAN BELGIË  


Details:

TitelThe soft atlas of Amsterdam
Auteur(s)Jan Rothuizen
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046816394
TaalEngels
UitvoeringPaperback (ENG)
Aantal pagina's96
Verschijningsdatum
Afmetingen297 x 230 x 10 mm.
Gewicht494 gr.