Andrew Solomon bij DWDD's 'Hier is... Adriaan van Dis'

Op donderdag 10 maart, aan de vooravond van het Boekenbal en daarmee vlak voor de start van de Boekenweek, maakt DWDD plaats voor Adriaan van Dis. Op verzoek van DWDD laat Van Dis zijn vermaarde boekenprogramma Hier is... Adriaan van Dis herleven. Auteur Andrew Solomon is te gast om te praten over zijn standaardwerk over depressie: Demonen van de middag.

Hier is… Adriaan van Dis is het legendarische Nederlandse praatprogramma, waarin Van Dis tussen 1983 en 1992 beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving.

Demonen van de middag is een ontroerend, persoonlijk, openhartig maar ook zeer informatief boek over depressie, dat de status van standaardwerk verwierf. Andrew Solomon beschrijft niet alleen op prachtige wijze zijn eigen depressie, hij overstijgt het individuele perspectief door ook over het lot van anderen te schrijven - de ervaringen van mensen in andere tijden en culturen. Solomon laat zien hoe moeilijk het is om depressie te definiëren. De verschillende soorten medicatie komen aan bod, evenals de therapeutische behandelmethoden en de effecten die de ziekte op een mensenleven kan hebben. Een belangrijk en adembenemend boek.

Andrew Solomon won met Demonen van de middag de National Book Award en werd genomineerd voor de Pulitzer Prize. In 2013 promoveerde Solomon in de psychologie aan de universiteit van Cambridge. In dat jaar verscheen in Nederland het alom bejubelde Ver van de boom. Als je kind anders is. Solomon is voorzitter van PEN America.

Andrew Solomons TED Talk over depressie is meer dan 5 miljoen keer bekeken.