Ivan Wolffers

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij Gezondheidszorg en Cultuur doceert.

Ivan Wolffers heeft ook een eigen website: www.ivanwolffers.nl

Gezonde leefstijl
Ik probeer een boek te schrijven over ‘Gezonde leefstijl’ , maar niet vanuit het perspectief van beleidsmakers of gezondheidsdeskundigen die precies weten wat goed voor ons is, maar vanuit mensen zelf. Anno 2012 weten we steeds meer over wat gezond is, hoewel het lijkt of deskundigen voortdurend met elkaar redetwisten over wat nu wel of niet klopt. Wat doen mensen zelf? Wat doen ouders om hun kinderen gezond op te voeden? Hoe houden mensen invloeden (marketing, peer pressure) buiten de deur om toch goed voor zichzelf te zorgen?
Ik zoek mensen die tegen de stroom ingaan op het gebied van preventie van roken, preventie van alcoholgebruik op te jonge leeftijd, voorkomen van overgewicht, ijveren voor gezonde voeding, zorgen dat jezelf, je gezin en je vrienden meer gaan bewegen, stimuleren van meer ontspanning in je eigen leven en dat van je naasten. Ik wil ze interviewen om tussen de hoofdstukken van mijn boek te plaatsen om te tonen dat we zelf iets kunnen en ook doen. Daar maak ik dan zelf ook een foto van je bij. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Dik? Dat bestaat alleen in je hoofd. Tatoeages? Leuk toch. Wat mij betreft mag het kleurrijk (op alle manieren die het woord suggereert) omdat ik zeker het stereotiepe idee wil doorbreken dat gezond iets is dat gezond iets is van alleen maar een ‘bepaald soort mensen’.
Denk je dat het leuk is om daaraan mee te doen, stuur dan een mail aan ivanwolffers@tiscali.nl

Ivan Wolffers (4 titels)


Als de tijd voor altijd stil zou staan

eBook  •  Ivan Wolffers  

€ 15,99

Onweer in de verte

eBook  •  Ivan Wolffers  

€ 9,99

Walvis spelen

eBook  •  Ivan Wolffers  

€ 9,99

Heimwee naar de lust

eBook  •  Ivan Wolffers  

€ 9,99