Marc de Hond

Marc de Hond (30) is tv-presentator en ondernemer. Voorheen was hij actief als radio-dj bij o.a. de zenders 3FM en Caz!. In 1996 startte hij op achttienjarige leeftijd zijn eerste internetbedrijf. Drie jaar later was hij voor het eerst te horen op 3FM . Hij was als jonge internetondernemer te gast in het NCRV -programma BuZz om over zijn carrière te praten.

De uitzending beviel zo goed dat hij werd gevraagd om een wekelijks programma te gaan presenteren. Enige tijd combineerde hij zijn ondernemerschap met zijn werk bij 3FM . In 1999 verkocht hij de website veiling.com. Met die verkoop werd hij in 1999 op papier één van Nederlands jongste internetmiljonairs. Begin 2001 vertrok hij bij het bedrijf (nu ricardo.nl) en ging zich richten op zijn loopbaan als presentator. Naast het programma BuZz was Marc ook enige jaren 's nachts te horen op 3FM. In 2002 liep hij stage bij het programma Ruuddewild.nl van Ruud de Wild. Op TV presenteerde De Hond het Eindexamenjournaal en het nieuwsoverzicht van Goedemorgen Nederland .

In april 2006 is hij de eerste DJ die de overstap maakt naar de nieuwe radiozender Caz! , daar is hij ruim een jaar elke maandag tot en met donderdagavond te horen met zijn programma Wacht U voor de Hond. De Hond is sinds 2007 de vaste commentaarstem van pokerwedstrijden op RTL7. Hij is vanaf november 2008 te zien als presentator van het programma Expedition Unlimited voor omroep LLiNK . In iedere aflevering racen vijf teams die elk bestaan uit een persoon met een lichamelijke beperking en een model door Zuid Afrika.

Rond kerst 2002 werd bij De Hond een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. In drie operaties werd de tumor verwijderd, maar na een van de operaties raakten de zenuwen in Marc's ruggenmerg bekneld. Door het medisch personeel werd niet tijdig ingegrepen waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakte. Sindsdien is hij afhankelijk van een rolstoel. In een intensief revalidatieproces leerde hij opnieuw staan en kleine stukjes lopen. Over deze periode schrijft hij het boek Kracht dat 29 augustus 2008 verschijnt bij Nieuw Amsterdam.

Zie ook www.marcdehond.nl .


Vanaf november 2008 presenteert hij de wekelijkse realityshow Expedition Unlimited bij LLiNK op Nederland 3.

Marc de Hond (1 titels)


Kracht

eBook  •  Marc de Hond  

€ 13,99