Orlando Figes

Orlando Figes is hoogleraar Geschiedenis aan Birkbeck College, University of London. Hij is geboren in 1959 in Londen en studeerde in 1982 cum laude af in Cambridge. Hij schreef reeds verschillende boeken over de Russische geschiedenis, waaronder het veelgeprezen Natasja’s dans: Een culturele geschiedenis van Rusland . Figes ontving verscheidene prestigieuze prijzen voor zijn werk; A People’s Tragedy werd onder meer bekroond met de W.H. Smith Literary Award, de Wolfson History Prize en de Los Angeles Times Book Prize.

Beluister hier de uitzending van DeSmetLive van donderdag 30 november 2006, waarin Mieke Spaans met Erik van Ree en Wim Berkelaar spreekt over Figes' boek Tragedie van een volk .

Orlando Figes heeft ook een eigen website: www.orlandofiges.co.uk

In december 2008 nam de Russische politie in St.-Petersburg het historische archief van de mensenrechtenorganisatie Memorial in beslag. Het bevat unieke stukken die een beeld schetsen van de terreur in de Sovjet-Unie tussen 1917 en 1960. Figes gebruikte de stukken als research voor zijn boeken. Lees het hele artikel op de website van The Guardian .

Orlando Figes (5 titels)


Tragedie van een volk

Hardcover  •  Orlando Figes  

€ 29,99

Revolutionair Rusland 1891-1991

eBook  •  Orlando Figes  

€ 17,99

Tragedie van een volk

eBook  •  Orlando Figes  

€ 17,99

De Krimoorlog of de vernedering van Rusland

Hardcover  •  Orlando Figes  

€ 39,95