Bezeten

Igor Wijnker • Paperback

€ 18,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

D biografie over Nederlands beste n meest controversi le sportcoachVoor sommigen is basketbalcoach Ton Boot een visionair en een goeroe, voor anderen een autistische, botte extremist. Maar zelfs zijn grootste criticasters beamen dat hij een topcoach is, volgens de Volkskrant zelfs de beste coach van de twintigste eeuw. Als speler domineerde Boot twee decennia en werd daarna als coach een levende legende. Wat drijft Boot om op 66-jarige leeftijd na veertien landstitels op jacht te gaan naar zijn volgende prijs?Igor Wijnker volgt de coach tijdens zijn laatste seizoen in Groningen, de stad waar de basketbalpassie op on-Nederlandse wijze wordt beleefd. Het wordt een tumultueus jaar waarin Boot de confrontatie zoekt met het bestuur, de begeleiding, trouwe supporters en vooral met de zeven hardleerse Amerikanen in zijn team. Hij zal deze 'ego sten die niks van teamsport begrijpen' conform zijn roemruchte methode-Boot eerst afbreken en daarna opbouwen tot een onverslaanbare basketbalmachine, zoals hij al zo vaak met succes deed.


Dit boek geeft ook inzicht in de onbelichte kant van Boot, die een ernstig zieke vrouw heeft en tijdens het seizoen zijn broer verliest. Bezeten is een onthullend portret van een monomane, eenzame man.


Igor Wijnker deed jarenlang research en sprak honderden mensen over Ton Boot. Met Bezeten schreef hij d biografie.


Dit boek in de pers

Boeiend en gedetailleerd beschreven.  
De Volkskrant  

Beste sportboek van 2009. Wie dacht alles te weten over de succescoach moet dit boek lezen. Auteur Igor Wijnker graaft net iets dieper.  
Het Parool  

Bezeten is een ronduit fascinerend boek. Verplichte kost voor elke manager. Want wie het leest, zal het niet met alles eens kunnen zijn, maar heeft ontegenzeggelijk een hoop geleerd.  
MANAGEMENT TEAM  


Details:

TitelBezeten
Auteur(s)Igor Wijnker
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046803462
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 165 x 32 mm.
Gewicht648 gr.