De eeuw van Azie

Kishore Mahbubani • Paperback

€ 22,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De eeuw van Azie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De eeuw van Azië Kishore Mahbubani Samenvatting Een onafwendbare mondiale machtsverschuiving Eeuwenlang stonden Aziaten (Chinezen, Indiërs, moslims en anderen) langs de zijlijn van de wereldgeschiedenis. Nu zijn ze er klaar voor om hun deel op te eisen van de wereldmacht. Het Oosten moderniseert in een rap tempo, heeft de snelst groeiende economieën en de grootste financiële reserves. Ook op sociaal en cultureel gebied verandert er veel. Maar hoe reageren Europa en de VS op de stormachtige opkomst van Azië? Volgens de Singaporese intellectueel Kishore Mahbubani lijkt alleen de westerse zakenwereld te anticiperen op veranderingen in het Oosten. De westerse overheden daarentegen steken hun kop in het zand en weigeren te aanvaarden dat de verschuiving van economische macht ook een verschuiving van politieke en culturele macht met zich mee zal brengen. Mahbubani vertelt in De eeuw van Azië waarom het Westen optimistisch zou moeten zijn en de transformatie van Azië zou moeten verwelkomen. Met dit boek daagt hij de lezer uit de zelfgenoegzame interne dialoog te stappen en te begrijpen hoe de rest van de wereld tegen Europa en de VS aankijkt en wat dat kan betekenen voor de toekomst. ¿Jullie in het Westen hebben geen idee hoe de rest van de wereld tegen jullie aankijkt. Ze zien een keizer zonder kleren. De wereld is enorm veranderd, maar jullie begrijpen totaal niet wat dat betekent.' Kishore Mahbubani in NRC Handelsblad

Dit boek in de pers

Het was alsof Nederland erop had zitten wachten: een boek waarin de duizelingwekkende economische opkomst van Azië werd verbonden aan een scherpe kritiek op het Westen.  
NRC  

Er kan leer getrokken worden uit De eeuw van Azië, niet in de laatste plaats omdat er in een wereld waar echte vrijhandel het streven is, geen plaats is voor kleinzerig [Westers] protectionisme.  
THE WALL STREET JOURNAL  

Zijn aanbevelingen over wat er moet veranderen binnen de wereldpolitiek zijn verstandig.  
THE ECONOMIST  

Of je het nu met hem eens bent of niet, Mahbubani bespreekt een van de belangrijkste problemen van deze eeuw op het gebied van wereldpolitiek en -economie.  
NEWSWEEK  

Het was alsof Nederland erop had zitten wachten: een boek waarin de duizelingwekkende economische opkomst van Azië werd verbonden aan een scherpe kritiek op het Westen.  
NRC HANDELSBLAD  

Of je bij de categorie "eens" of "oneens" hoort, is secundair. Hoe dan ook valt moeilijk te ontkennen dat De eeuw van Azië een eyeopener is (...) een eigentijds en internationaal doch Aziatisch stemgeluid.  
FEM BUSINESS  


Details:

TitelDe eeuw van Azie
Auteur(s)Kishore Mahbubani
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Amy Bais
ISBN9789046804759
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 140 x 29 mm.
Gewicht461 gr.