De Krimoorlog of de vernedering van Rusland

Orlando Figes • Hardcover

€ 39,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De Krimoorlog of de vernedering van Rusland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Orlando Figes¿ meeslepende geschiedenis van een vergeten oorlog

In het midden van de negentiende eeuw was de Krim het toneel van een gruwelijke strijd die minstens 800.000 levens eiste. Op en rond het grote schiereiland trok een machtige coalitie van Britse, Franse en Turkse troepen ten oorlog tegen het Russische leger, gedreven door het angstbeeld van een Rusland dat heer en meester zou worden in een gebied dat zich uitstrekte van de Balkan tot de Perzische Golf.
Het nieuwe boek van Orlando Figes is een even boeiend als huiveringwekkend relaas over de Krimoorlog (1853-1856), waarvan episoden als de Charge van de Lichte Brigade en het Beleg van Sebastopol inmiddels legendarisch zijn. Figes gaat uitgebreid in op de militaire en politieke verwikkelingen, maar besteedt daarnaast veel aandacht aan het leven op de Krim en de cultuur die in het strijdgewoel teloorging. Aan de hand van een schat aan fascinerende bronnen vertelt hij op meeslepende wijze over de bloedige strijd en over de zware slag die Rusland werd toegebracht.

Dit boek in de pers

Met zijn nieuwe boek […] ontrukt de Engelse historicus Orlando Figes dit conflict op magistrale wijze aan de vergetelheid. Aanloop, verloop, afloop: Figes beschrijft en analyseert het allemaal even goed.  
NRC  

Aan zijn kristalheldere stijl, zijn vermogen om te ontroeren en topzware materie levendig en begrijpelijk te verwoorden, kunnen zijn vijanden niet tippen.  
De Volkskrant  

[…] fenomenale geschiedschrijving […]. Figes brengt het voorspel, het verloop en de finale van de gruwelijke Krimoorlog bloedstollend in kaart.  
Vrij Nederland  

Een meesleepend en huiveringwekkend boek.  
De Standaard  

Figes lezen is een genot. Zijn stijl is meeslepend, het tempo strak, zijn ontleding is haarscherp en zijn standpunten zijn uitdagend. De Krimoorlog is een voltreffer.  
De Morgen  

Met zijn nieuwe boek […] ontrukt de Engelse historicus Orlando Figes dit conflict op magistrale wijze aan de vergetelheid. Aanloop, verloop, afloop: Figes beschrijft en analyseert het allemaal even goed.  
NRC HANDELSBLAD  


Details:

TitelDe Krimoorlog of de vernedering van Rusland
Auteur(s)Orlando Figes
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Henk Moerdijk, Lieske Simon
ISBN9789046810248
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's656
Verschijningsdatum
TagsKrim, Rusland, Oekraïne, Oorlog, Geschiedenis
SerieRainbow paperback
Afmetingen239 x 165 x 66 mm.
Gewicht1249 gr.