De ondernemende staat

Mariana Mazzucato • Paperback

€ 22,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De ondernemende staat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

DE ONDERNEMENDE STAAT
Waarom de markt niet zonder overheid kan
Zonder de jarenlange investeringen van de Amerikaanse overheid waren Apple en Microsoft, om twee topbedrijven te noemen, nooit zo groot geworden. De alom gewaardeerde econoom Mariana Mazzucato laat in De ondernemende staat zien hoe belangrijk een investerende en innoverende overheid is; onontbeerlijk voor slimme en duurzame groei.
Mazzucato ontkracht de mythe van een ingeslapen, bureaucratische overheid versus een dynamische, innovatieve private sector. Aan de hand van een groot aantal casestudy's laat zij zien dat het tegenovergestelde waar is. Pas als de overheid heeft geïnvesteerd volgt de private sector. Voorbeelden te over: gps, iPhone, internet, geneesmiddelen, biotechnologie, algoritmen en thans groene technologie. Het niet erkennen van de rol van de overheid heeft ertoe geleid dat bedrijven en beleggers profiteren van de innovaties, terwijl de gemeenschap - de belastingbetaler - de risico's moet dragen, zoals dat ook in de financiële sector het geval is. Met De ondernemende staat levert Mariana Mazzucato een belangrijke bijdrage aan het denken over de economie in de 21e eeuw.

  - De Volkskrant

Dit boek in de pers

De overheid doet de risicodragende investeringen, het bedrijf surf mee op de golven van de research en ontwijkt vervolgens miljarden aan belasting.  
De Volkskrant  

Een fascinerend boek waarin Mazzucato de vloer aanveegt met de ene na de andere mythe over innovatie.  
DE CORRESPONDENT  

Een excellent boek.  
TIME  

Beleidsmakers krijgen voldoende munitie om zelfs de meest fervente pleitbezorger van het kapitalisme van het belang van staatsdeelnemingen, een nationaal innovatiefonds en een staatsinvesteringsbank te overtuigen.  
HET FINANCIEELE DAGBALD  

Lees haar boek. Ze daagt je denken uit.  
FORBES  


Details:

TitelDe ondernemende staat
Auteur(s)Mariana Mazzucato
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046819302
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 27 mm.
Gewicht407 gr.