DRIE OORLOGEN / 2e druk

Maarten van Rossem • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

DRIE OORLOGEN / 2e druk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van Rossems visie

op de 20e eeuw

De moord op de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger in Sarajevo leidde tot de Eerste Wereldoorlog. De hele bestaande Europese orde werd ontwricht, zowel in politiek, economisch als cultureel opzicht. Duitsland leek de grote verliezer te zijn, maar al spoedig werd duidelijk dat de Duitse strategische positie eerder versterkt dan verzwakt was. Nadat de nazi's aan de macht waren gekomen besloot Hitler de sterke positie van Duitsland te gebruiken om de Eerste Wereldoorlog nog eens over te doen. Duitsland faalde opnieuw, maar daarvoor was wel de militaire kracht van de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten nodig.

Na de Duitse nederlaag ontstond een zowel strategisch als ideologisch gefundeerd conflict tussen de beide overwinnaars, dat de wereldpolitiek ruim veertig jaar volledig zou domineren: de Koude Oorlog. Het enorme drama dat op 28 juni 1914 begon, eindigde pas op 25 december 1991 toen in de loop van de avond de vlag van de Sovjet-Unie boven het Kremlin werd gestreken.

De stukken over de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn eerder verschenen. Met de even heldere analyse van de Koude Oorlog voltooit Maarten van Rossem zijn korte geschiedenis van de 20e eeuw.

Dit boek in de pers

Van Rossem geeft een heldere schets van de politieke krachtsverhoudingen in Europa […] een knappe, subtiele en prettig eigenwijze schets van de jongste geschiedenis […].  
De Volkskrant  

[…] een nuchter juweeltje  
Trouw  

Als geen ander kan Maarten van Rossem ingewikkelde historische gebeurtenissen beschrijven en uitleggen. Dat lukt hem weer in dit mooie boek over de Eerste, de Tweede en de Koude Oorlog.  
Historisch Nieuwsblad  


Details:

TitelDRIE OORLOGEN / 2e druk
Auteur(s)Maarten van Rossem
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046803219
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's319
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 140 x 29 mm.
Gewicht439 gr.