Geen weg terug

Ankie Klootwijk, Rania Abouzeid • Paperback

€ 24,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Geen weg terug is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Nachtelijke bombardementen en militaire klopjachten, vreedzame protesten die in geweld eindigen, we zijn er als lezer op intense wijze getuige van. De bekroonde journalist Rania Abouzeid neemt ons mee naar haar ontmoetingen met rebellen en ballingen, radicale islamisten en hun slachtoffers.
Mohammed, vader van twee kinderen, net vrijgelaten uit de gevangenis, zag in de onrust een kans voor het uitvoeren van duistere plannen. Dichter Abu Azzam werd in Homs commandant van het uit burgers bestaande Vrije Syrische Leger. In de provincie Idlib ontwrichtte de meedogenloze reactie van het regime een gezin, toen een argeloos negenjarig meisje de deur opendeed en er militairen binnenvielen, waardoor haar vader moest vluchten. Abouzeid weet de wirwar van ideologische stromingen en loyaliteiten in het Syrische conflict feilloos te ontleden.
Geen weg terug is de neerslag van vijf jaar heimelijke verslaggeving aan de frontlinie. Een aangrijpend verslag van de oorlog dat ook laat zien dat zelfs tijdens een van de grootste humanitaire rampen aan het begin van de 21e eeuw de hoop levend blijft.

Details:

TitelGeen weg terug
Auteur(s)Ankie Klootwijk, Rania Abouzeid
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Ernst de Boer
ISBN9789046823347
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 33 mm.
Gewicht602 gr.