Iedereen is muzikaal

Henkjan Honing • Paperback

€ 17,95

Tijdelijk niet voorradig

Reserveer

Iedereen is muzikaal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Henkjan Honing
Iedereen is muzikaal
Wat we weten over het luisteren naar muziek

Het meeklappen op de maat van muziek lijkt heel gewoon. Ook het herkennen van een liedje is voor de meesten van ons een fluitje van een cent. Maar hoe gewoon is dat eigenlijk? En wat heeft het met muzikaliteit te maken?
Dit boek laat zien dat luisteraars muzikaler zijn dan ze denken. Muziek speelt op een intrigerende manier met ons gehoor, ons geheugen, onze emoties en verwachtingen. Als luisteraar spelen we een actieve rol in wat muziek zo spannend, troostend of opwindend maakt.
Hoe speelt muziek met ons brein? Recente onderzoeksresultaten laten het zien: van het ritmegevoel van pasgeboren baby's tot een op muziek dansende kaketoe, en van het maatgevoel van kleuters tot de onvermoede muzikale expertise van gewone luisteraars.
Het boek wordt ondersteund door een website met verrassende luistertestjes en voorbeelden.

Henkjan Honing studeerde in Utrecht, Stanford en London en is als universitair hoofddocent muziekcognitie
verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is een gepassioneerd voorvechter van dit nieuwe interdisciplinaire vakgebied, dat ons fundamentele inzichten verschaft in de rol van perceptie, emotie, geheugen, aandacht en verwachting in het luisteren naar muziek.

Verrassend boek
van dé expert

'Wat zo bijzonder is aan Henkjans onderzoek is dat hij onderzoekt hoe muziek "speelt" met de luisteraar.' Tijs Goldschmidt, VPRO Boeken

'Menselijk ritmevermogen is al direct compleet aanwezig bij pas¿geboren kinderen. Dat blijkt uit onderzoek.' NRC Handelsblad

Details:

TitelIedereen is muzikaal
Auteur(s)Henkjan Honing
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046805985
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's189
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 140 x 17 mm.
Gewicht270 gr.