IKEA het geheim van het succes

Rudiger Jungbluth • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

IKEA het geheim van het succes is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

IKEA is een van de meest succesvolle ondernemingen en een van de sterkste merken ter wereld. Dit boek vertelt het verhaal van oprichter Kamprad en zijn bedrijf, en analyseert de factoren die IKEA zo uniek en succesvol maken.

IKEA is met meer dan 230 vestigingen in 33 landen actief. Met 14,8 miljard euro was de omzet ruim tweemaal zo hoog als van een sportmerk als Adidas of een automerk als Porsche (2004/2005). Een onbenaderbaar record staat op naam van de IKEA-gids: met 160 miljoen exemplaren (editie 2006) is deze gids qua oplage veruit de grootste verkooppublicatie van de wereld.

Het vandaag de dag internationaal opererende bedrijf is in 1943 als eenmanszaak van een Zweedse middelbare scholier begonnen. Ingvar Kamprad, ondertussen tachtig jaar, heeft bij IKEA nog altijd een flinke vinger in de pap. Het Amerikaanse blad Forbes rekent hem, met een geschat vermogen van $23 miljard tot de rijkste mensen ter wereld. Wie is deze man, die van zichzelf zegt dat hij geen smaak heeft, maar wiens bedrijf de inrichting van honderden miljoenen interieurs beïnvloedt. En hoe kon juist deze Zweedse onderneming de grootste meubelketen ter wereld worden?

Deze en andere vragen worden in dit boek beantwoord. Aan de hand van het levensverhaal van de eigenzinnige oprichter en de succesfactoren van het bedrijf. Ook wordt kritisch bekeken in hoeverre het positieve beeld van de onderneming klopt met de werkelijkheid.

Dit boek in de pers

Dit nieuwe boek onthult de geheimen van IKEA-miljardair Ingvar Kamprad.  
BILD  


Details:

TitelIKEA het geheim van het succes
Auteur(s)Rudiger Jungbluth
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046800744
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's283
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 26 mm.
Gewicht382 gr.