Jeruzalem

Simon Sebag Montefiore • Hardcover

€ 34,99

Tijdelijk niet voorradig

Reserveer

Jeruzalem is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jeruzalem. De biografie
Standaardwerk over de Eeuwige Stad en een geschiedenis van het woelige Midden-Oosten
Jeruzalem is het centrum van de wereld, de hoofdstad van drie religies, de prijs van veel veroveraars, het oog van de storm van botsende beschavingen. Gek genoeg was er nog geen complete geschiedenis van deze stad.
Simon Sebag Montefiore, de alom bejubelde historicus en schrijver van internationale bestsellers als Stalins jeugdjaren en Stalin. Het hof van de rode tsaar, komt sinds zijn jonge jaren in Jeruzalem en wist als kind al dat hij er een boek over wilde schrijven.
Jeruzalem beschrijft de grootse geschiedenis van de Eeuwige Stad aan de hand van de levens van koningen, veroveraars, soldaten en bouwers, van koning David, Nebukadnezar, Caesar en Jezus tot Ariel Sharon; een stad bewoond door Macedoniërs en Perzen, Grieken en Romeinen, Palestijnen en Israëliërs. Jeruzalem is een bijzonder levendig verhaal over macht, liefde, geloof, luxe, ijdelheid en dood.
'Deze onpartijdige, grootse geschiedschrijving is méér dan een briljant verteld verhaal dat meesleurt, het is ook een belangrijk boek.' NRC Handelsblad
'Een monumentale biografie.' de Volkskrant
'Geschreven met een enorme verbeeldingskracht en vaart.' Financial Times
'Aangrijpend relaas van oorlog, verraad, fanatisme, vetes, hypocrisie en spiritualiteit.' The Guardian

  - De Volkskrant

Dit boek in de pers

Meesterlijk […] Deze onpartijdige, grootse geschiedschrijving [is] méér dan een briljant verteld verhaal dat meesleurt, het is ook een belangrijk boek.  
NRC  

Een monumentale biografie.  
De Volkskrant  

Meesterlijk […] Deze onpartijdige, grootse geschiedschrijving [is] méér dan een briljant verteld verhaal dat meesleurt, het is ook een belangrijk boek.  
NRC HANDELSBLAD  


Details:

TitelJeruzalem
Auteur(s)Simon Sebag Montefiore
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)George Pape, Henk Moerdijk, Mieke Hulsbosch
ISBN9789046821060
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
Afmetingen236 x 167 x 47 mm.
Gewicht1070 gr.