Jij maakt het verschil

Eske Scavenius, Patrice van Riemsdijk • Paperback

€ 17,50

Tijdelijk niet voorradig

Reserveer

Jij maakt het verschil is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dat leiderschap van groot belang is in bedrijven, non┬┐profitorganisaties, bij overheden en instellingen behoeft geen betoog. Immers, een goede leider maakt het verschil. Maar hoe kijkt de jonge generatie aan tegen dat leiderschap en is dat anders dan de visie van de huidige generatie leiders? En hoe gaan zij het leiderschap van de toekomst invulling geven? Dat is de vraag die centraal staat in dit boek.
Nu zijn er talrijke boeken over leiderschap verschenen en evenzoveel theorie"n over dit onderwerp. Dit boek benadert het onderwerp voor het eerst vanuit de Nederlandse praktijk. Op basis van interviews met leiders die in uiteenlopende gebieden hun sporen hebben verdiend, zoals Ben Verwaayen, Eckart Wintzen, Marike van Lier Lels, Pierre Audi, Tex Gunning, Willemijn Verloop en Ruud Lubbers, en interviews met succesvolle jonge talenten bij grote bedrijven, bij de overheid, en social entrepreneurs. Het geheel wordt verder onderbouwd door een kwantitatief onderzoek onder studenten en starters, uitgevoerd door de Intelligence Group.

Een goede leider maakt het verschil

Maak jij het verschil? behandelt in thematische hoofdstukken de belangrijke facetten van toekomstig leiderschap: onder andere veranderingsgezindheid, visie op de toekomst, de rol van de leider, de ambitie om een leider te zijn, drijfveren, waardevolle eigenschappen en de balans tussen werk en priv├ę. Daarbij wordt steeds gekeken naar hoe de jonge en huidige generatie dit op hun eigen manier zien.

Details:

TitelJij maakt het verschil
Auteur(s)Eske Scavenius, Patrice van Riemsdijk
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046803998
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's168
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 17 mm.
Gewicht247 gr.