Nazi-Duitsland en de Joden Deel 1: De jaren van vervolging 1933-1939; Deel 2: De jaren van vernietiging 1939-1945

Saul Friedländer • Paperback

€ 29,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Nazi-Duitsland en de Joden Deel 1: De jaren van vervolging 1933-1939; Deel 2: De jaren van vernietiging 1939-1945 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De onverkorte editie van dit wereldberoemde tweedelige standaardwerk van de al even wereldberoemde historicus opnieuw in één band verenigd - nu in een betaalbare paperback. Saul Friedländer in NRC Handelsblad: 'Dat is wat ik met dit boek beoogd heb: de Holocaust zo te beschrijven, dat de geschiedenis inzichtelijk wordt gemaakt, zonder het onvoorstelbare ervan teniet te doen.'

Dit boek in de pers

[Friedlander] heeft een formidabele prestatie geleverd. Niet eerder is de vernietiging van de Joden […] vanuit zoveel verschillende invalshoeken belicht en zo bekwaam in een Europese context geplaatst.  
Trouw  

Met dit werk is het Saul Friedländer gelukt de […] geschiedenis van de Holocaust en de Shoah in haar voornaamste perspectieven op te tekenen.  
DER TAGESSPIEGEL  

Friedländer haalt zijn kracht uit de herinnering, maar betracht gewetensvol de distantie die de historicus aan zijn discipline verplicht is. Hij schrijft geschiedenis met een literair gevoel voor het sprekende detail; hij is zowel analytisch als evocatief […] Nazi-Duitsland en de Joden geeft een leesbaar, betrouwbaar en in gunstige zin onconventioneel overzicht.  
NEW YORK TIMES REVIEW OF BOOKS  

Friedländer gunt zijn onderwerp de waardigheid, de complexiteit en de terughoudendheid die het vereist. Nergens deinst hij terug voor de waarheid dat er in de kern van de genocide door de nazi’s iets onkenbaars is gelegen.  
WEEKLY STANDARD  

Het is niet mogelijk dit boek over de ultieme massamisdaad van de twintigste eeuw genoeg te prijzen […] het mooiste en beste boek dat ik ooit las.  
JOHANNES HOUWINK TEN CATE [NIOD]  


Details:

TitelNazi-Duitsland en de Joden Deel 1: De jaren van vervolging 1933-1939; Deel 2: De jaren van vernietiging 1939-1945
Auteur(s)Saul Friedländer
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046817254
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's1336
Verschijningsdatum
Afmetingen228 x 150 x 51 mm.
Gewicht1497 gr.