Op zoek naar Karadzic

Zvezdana Vukojevic • Paperback

€ 19,99

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 10-09-2019

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van dichtende psychiater naar oorlogsmisdadiger in Scheveningen

Na de aanhouding van Radovan Karadzic in 2008 interviewt journalist Zvezdana Vukojevic zijn vrouw en dochter. Over Srebrenica willen zij niet praten. ‘Laat mijn vader de waarheid over Srebrenica vertellen,’ zegt zijn dochter Sonja Karadzic-Jovicevic. Niet veel later laat Karadzic haar in eigen persoon, telefonisch weten de reportage te hebben gewaardeerd. Het betekent voor Vukojevic het startschot van een zoektocht naar de man achter de oorlogsmisdadiger.

In afwachting van een groot interview zoekt Vukojevic oude vrienden, medestudenten van vroeger, collega’s, familie, bodyguards, vijanden en patiënten van zowel Karadzic als zijn wonderdokter alter ego Dr. Dragan Dabic op. Ook spreekt ze met zijn advocaten, oorlogsverslaggevers, massagrafonderzoekers, Dutchbatters en de oud-hoofdaanklager van het Joegoslavië-Tribunaal, Carla del Ponte om zo inzicht te krijgen in de drijfveren van de van oorlogsmisdaden verdachte oud-leider van de Bosnische Serviërs. Zal Karadzic aan het einde van zijn proces de balans durven opmaken over zijn leven? Is hij in staat tot zelfreflectie in dat laatste interview voor de rechters hun oordeel vellen?

Wanneer Radovan Karadzic je opbelt om je te complimenteren met je journalistieke werk ben je natuurlijk flabbergasted. Is dit werkelijk? Word ik bespeeld? Wat is zijn verborgen agenda? Degene die op dat moment besluit een boek te maken over deze man met zo’n verleden is een ware journalist.

Details:

TitelOp zoek naar Karadzic
Auteur(s)Zvezdana Vukojevic
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046815106
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
TagsSrebrenica, Oorlogsmisdadiger
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.