Schoonheid

Roger Scruton • Paperback

€ 19,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Schoonheid
Roger Scruton
Samenvatting
Van landschappen tot lichamen en van symfonieën tot de sterrenhemel, schoonheid heeft de mens altijd aangetrokken en in verwarring gebracht. Volgens Plato is schoonheid de stimulans voor het verlangen naar een hogere wereld. Schoonheid kan echter ook gevaarlijk zijn, zoals de schoonheid van Carmen, verontrustend zoals de schoonheid van Michelangelo's David of zelfs immoreel wanneer Salomé in het gelijknamige muziekdrama van Richard Strauss de levenloze mond van Johannes de Doper kust.

Maar wat verstaan we precies onder 'schoonheid', en welke plaats zou ze in ons leven moeten innemen? In dit levendige en prikkelende boek betoogt Roger Scruton dat schoonheid in alle opzichten net zo belangrijk is als Plato dacht, en in geen geval mag worden afgedaan als slechts een subjectief gevoel. Integendeel, schoonheid is fundamenteel voor een goed leven en zonder een gemeenschappelijke waardering van schoonheid zal onze wereld ophouden een thuis te zijn voor de menselijke soort.

Dit boek in de pers

Roger Scrutons boek over schoonheid staat vol met aanvechtbare redeneringen. Dat is precies waarom we hem lezen.  
FILOSOFIE MAGAZINE  

Geeft Scruton ons een definitief antwoord op de vraag wat schoonheid is? Nee, maar hij levert wel een bezielend betoog dat ons inspireert een eigen positie te kiezen in dit oude, belangrijke en nimmer eindigende debat.  
KATHOLIEK NIEUWSBLAD  


Details:

TitelSchoonheid
Auteur(s)Roger Scruton
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Frans van Zetten
ISBN9789046806524
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 21 mm.
Gewicht284 gr.