Spyker

Maarten van der Pas, Robert van den Oever • Paperback

€ 19,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Spyker is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van jongensdroom tot nachtmerrie

In Spyker. Een dollemansrit reconstrueren financieel-economisch journalisten Robert van den Oever en Maarten van der Pas de enerverende weg die Spyker sinds de heroprichting heeft afgelegd. Hiervoor spraken zij met diverse sleutelfiguren en insiders die nog niet eerder zo openlijk hun verhaal deden.
Het is een jongensdroom: techneut Maarten de Bruijn heeft in de achtertuin van zijn ouders eigenhandig een auto in elkaar geknutseld. Met geld van zakenman en investeerder Victor Muller besluiten de twee om de auto in 2000 in productie te nemen. Samen blazen ze het roemruchte Nederlandse automerk dat in 1925 failliet ging nieuw leven in. Een initiatief met lef en ondernemerszin: Spyker is herboren.
Maar Muller en De Bruijn krijgen ruzie. Spyker vertilt zich aan een geldverslindend avontuur in de Formule 1, komt in financiële moeilijkheden en scheert langs de rand van de afgrond. Met Russisch geld kan Spyker blijven voortbestaan. Maar¿ voor hoe lang nog?

Robert van den Oever (1972) volgt Spyker sinds de heroprichting in 2000: eerst voor Dow Jones Newswires en zakenblad FEM Business, tegenwoordig voor het tijdschrift Beleggers Belangen. Ook schreef hij over de zakelijke kant van de Formule 1.

Maarten van der Pas (1972) heeft vaak over Spyker geschreven voor FEM Business. In dit blad publiceerde hij ook over klassieke auto¿s en machtige families in de Nederlandse autobranche.

Dit boek in de pers

Zakenjournalisten Maarten van der Pas en Robert van den Oever schetsen een onwaarschijnlijk beeld van een bedrijf dat geen enkel bestaansrecht lijkt te hebben. Geen onbekend beeld trouwens. [...] In Een dollemansrit wordt ongenadig duidelijk hoe zeer Muller zich opstelt als zonnekoning.  
Het Parool  

Zeer gedegen doch vlot geschreven boek over de soap van het kwakkelende automerk van Victor Muller.  
QUOTE  


Details:

TitelSpyker
Auteur(s)Maarten van der Pas, Robert van den Oever
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046805480
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 26 mm.
Gewicht404 gr.