Victoria Koningin

Julia Baird • Hardcover

€ 39,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Victoria Koningin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Victoria was een eigenzinnige vrouw, wars van vooroordelen, die genoot van haar machtige positie en van de zelfstandigheid die ze daardoor als vrouw had. Haar hartstochtelijke liefde voor prins Albert is legendarisch, ze kregen negen kinderen die de vorstenhuizen van Europa bevolkten.

Na zijn vroegtijdige dood trok ze zich terug uit het publieke leven, maar bleef ze grote invloed uitoefenen. Tijdens de 64 jaar van haar bewind groeide Engeland uit tot een grote industriƫle natie en een machtig wereldrijk, dat met 400 miljoen onderdanen een kwart van de bewoonde wereld omvatte. Victoria, koningin is niet alleen een onthullend portret van een iconische koningin, maar ook een indringende geschiedenis van de negentiende eeuw, het Victoriaanse tijdperk, een tijd van ingrijpende sociale en culturele veranderingen waarop zij haar onuitwisbare stempel heeft gedrukt.

Dit boek in de pers

Victoria, koningin is een meeslepend, sprankelend verhaal over een buitengewone vrouw van wie de invloed even groot was als de regeerperiode lang.  
STACY SCHIFF  


Details:

TitelVictoria Koningin
Auteur(s)Julia Baird
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Chiel van Soelen, Pieter van der Veen
ISBN9789046821794
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's768
Verschijningsdatum
TagsLiefde, Victoriaans, Vrouw, Geschiedenis
Afmetingen236 x 164 x 51 mm.
Gewicht1145 gr.